2024. április 20. - Tivadar

Átalakul a Facebook

A Facebook tagjai nagy arányban igent mondtak a közösségi portál felhasználási feltételeinek legújabb változatára, amelyben lényegesen nagyobb ellenőrzést kapnak majd az általuk közzétett adatok és tartalmak felhasználása felett.
2009. április 25. szombat 07:10 - HírExtra
Az előzetes adatok szerint az új szabályzatot a szavazók 75 százaléka támogatta.

A szavazást azután hirdette meg a portál üzemeltetője, hogy februárban több tízezer felhasználó tiltakozásának hatására kénytelen volt visszavonni a szolgáltatás felhasználási feltételeiben eszközölt változtatást, amelynek értelmében az oldalon elhelyezett valamennyi adat jogaival az üzemeltető rendelkezik még akkor is, ha a felhasználó megszünteti a tagságát. Ez a személyes adatokon és preferenciákon túl akár a különböző képekre, videókra és másféle egyéni információkra, preferenciákra is vonatkozott.

Megváltoztatták a felhasználási feltételeket, ezeket az új szabályokat és lehetőségeket is beleágyazva, és mind a 200 millió felhasználót arra kérték, hogy szavazzanak erről csütörtökig. Az új szabályok egyik sarkalatos változtatása például az, hogy a Facebook tagjait ezentúl megkérdezik: a régi adataik esetében engedélyezik-e, hogy felhasználják azokat, ha az illető törli magát a rendszerből.

Sokan szkeptikusak voltak a szavazás eredményességét illetően, ugyanis a Facebook vezetősége eleinte csak akkor fogadta volna el az eredményt, ha a felhasználók 30 százaléka voksol. Ez a 200 milliós táborból durván 60 millió körüli felhasználó részvételét feltételezte.

A Facebook vezetése úgy döntött, hogy bevezeti az új felhasználási feltételeket a beérkezett 600.000 szavazat alapján - ez pusztán egy százalékát teszi ki az eredeti elképzelésnek. A döntést Ted Ullyot, a Facebook jogi vezetője blogján hozták nyilvánosságra.

Ullyot blogbejegyzésében azt írta: sajnálja, hogy csak ennyi ember vett részt a szavazáson, de végül is ez volt az első alkalom a Facebook és tagjai számára. A jövőben több szavazatra lesz szükség az ilyen változtatások megvalósításához, de nem az eredeti elképzelés szerinti 30 százalékra. "Reméljük, a jövőben nagyobb érdeklődésre számíthatunk az ilyen szavazások esetében" - idézte Ullyot blogbejegyzését a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását