2024. április 25. - Márk

Bolívia: Három terroristát még köröznek

A bolíviai parlamenti vizsgálóbizottság egyik tagja, Bernardo Montenegro azt közölte a pénteki bolíviai sajtóval, hogy a terrorista bandaként üldözött csoportnak nyolc tagja volt, aki közül három még szökésben van.
2009. április 24. péntek 17:07 - HírExtra
A szobája a szállodai folyosó végén volt, s amikor 16-án hajnalban meghallotta a különleges osztag támadását jelző lövöldözést, levetette magát az ágyáról a földre, és hason fekve, tarkóra tett kézzel várakozott - mondta a diplomata, aki ezt sajnálatosnak nevezte, és közölte, emiatt lépéseket tesz a fogoly emberi jogainak tiszteletben tartása érdekében. A rendőri túlkapást annak tulajdonította, hogy akció közben a különítményesek elvesztették uralmukat az idegeik fölött.

A család által felfogadott Rigobert Paredes ügyvéd arra panaszkodott, hogy nem kap semmiféle dokumentumot a hatóságoktól az eljárásról, szerinte valószínűleg a hírzárlat miatt. Az ügyvéd arra készül ezért, hogy panaszt emeljen a védelem jogainak a korlátozása miatt. Közölte, hogy vissza fogja vonni az elődje, a védelemre hivatalból kirendelt Wilma Argote beadványát, amelyben fellebbezett az előzetes letartóztatásról szóló bírósági határozat ellen. Ezt azzal indokolta, hogy Argote nem tájékoztatta őt a lépésről, és nem ismeri a beadványt, s ez később kárt okozhat a védelem stratégiájának.

Felbukkant az üggyel kapcsolatban egy titokzatos üzenet, amelyet állítólag egy terrorista küldött Cochabamba városból. Ő azzal vádolta Álvaro García Linea bolíviai alelnököt, hogy Juan Ramón Quintanával, az elnökségi ügyek miniszterével együtt ő bérelte föl Rózsa Flores Eduardót terror terjesztésére Bolíviában, de a kormány később megölette a férfit. A nyilvános készülékről, faxban elküldött üzenetet az ügyészség hamisnak minősítette, egy ellenzéki képviselő viszont érdemesnek tartja a kivizsgálásra.

A Külügyminisztériumban egyeztetett a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend képviselője pénteken a Bolíviában fogva tartott Tóásó Előd ügyében, a szervezet a börtönben segíthet a magyar férfinak - mondta Szelestey Lajos külügyi szóvivő pénteken az MTI-nek. A szervezet orvost biztosít, pénzt visz a börtönbe került Tóásó Elődnek, igyekszik javítani bebörtönzésének körülményeit - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását