2024. március 29. - Auguszta

A munkahelyteremtés ellen dolgozik a kormány?

A Fidesz szerint a 12 százalékot is meghaladhatja idén a munkanélküliségi ráta, ha a Bajnai-kormány a gazdaságpolitika és a foglalkoztatás területén folytatja a Gyurcsány-kormány által elindított rossz irányt. Erről Czomba Sándor, a Fidesz szakpolitikusa beszélt szerdán, Budapesten.
2009. április 22. szerda 11:43 - HírExtra
"Azt látjuk, hogy a korábbi rossz foglalkoztatási- és gazdaságpolitika folytatódik tovább. Bajnai Gordon gazdasági minisztereként már bizonyította alkalmatlanságát, most úgy tűnik miniszterelnökként is meg fogja ezt tenni" - fogalmazott Czomba Sándor sajtótájékoztatón.

A kialakult helyzetet érzékeltetve a politikus azt mondta: a rendelkezésre álló adatok szerint idén munkahelymegőrzés címén nyertes pályázó még nem jutott pénzhez. Ráadásul - tette hozzá - a kormányoldal figyelembe sem veszi a Fidesz által benyújtott, a helyzet javítását célzó törvénymódosító javaslatot.

A politikus közölte: a Fidesz a szociális törvényhez nyújtott be módosító javaslatot, amelyet a parlament szakbizottságában a kormányoldal kedden elutasított. Czomba Sándor megjegyezte: a kormányoldal tartózkodott a szavazásnál, ami jelzi: érzik, hogy szakmailag járható lenne az az út, amit a Fidesz kidolgozott.

A Fidesz azt javasolja - mondta a részletekről a képviselő -, hogy a segély összege maximum akkora legyen, mint a hat órás munkaidőre járó nettó minimálbér. Indoklásként közölte: a szociális segély összege most megfelelt a nyolc órás munka után járó minimálbér nettó összegének, ami nem ösztönöz munkára.

Az iskoláztatás ösztönzése érdekében a Fidesz azt javasolta, hogy ha valaki nem járatja tanköteles korú gyermekét iskolába, ne kaphasson segélyt, s ugyanígy ne juthasson hozzá ehhez a juttatáshoz az sem, aki saját portáját nem tartja rendben.

Czomba Sándor közölte, a mikro-, kis- és középvállalkozások foglalkoztatását azzal lehetne ösztönözni új dolgozó felvételére, ha ezért cserébe három másik, már foglalkoztatott személy után két évig tíz százalékpontos járulékkedvezményt kapna a vállalkozás. Közölte: ezzel egyaránt lehetne munkahelyeket megtartani és új álláshelyeket teremteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását