2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az amerikaiak nagyon bíznak Obamában

Az amerikaiaknak több mint a kétharmada bízik Barack Obama elnök gazdaságpolitikájában, közölte a Gallup hétfőn friss felmérésének eredményét.
2009. április 13. hétfő 21:23 - HírExtra
Az intézet által megkérdezettek 71 százaléka azt jelezte, hogy jelentős mértékben vagy nagyon bízik Obama gazdasági mentőterveiben. Obama elképzelései csaknem egyöntetű támogatottságot élveznek a Demokrata Párt iránt elkötelezett szavazók körében. A függetlenek kétharmada és a republikánusok valamivel több mint egyharmada bízik abban, hogy az új elnök kivezeti az országot a gazdasági válságból.

Obamáénál valamivel alacsonyabb a bizalmi mutatója a recesszió elleni fellépés másik két főszereplőjének, Ben Bernanke Fed-elnöknek, valamint Timothy Geithner pénzügyminiszternek, közölte a princetoni (New Jersey) központú Gallup intézet.
 
Geithner lépéseinek sikerében a demokratáknak a 70 százaléka, a republikánusoknak a 24 százaléka bízik, míg Bernanke központi banki politikája iránt a demokratáknak a 64 százaléka, a republikánusoknak a 36 százaléka érez bizalmat.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását