2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szörnyű! A tinik divatból meztelenkednek!

Divatosak a meztelen képek, csakhogy ezeket tizenévesek készítik magukról, és felteszik még az internetre is. Itthon is egyre többen tesznek így, de ők sem tudják, hogy miért.
2009. április 8. szerda 07:39 - Kővári Adrienn
Egyre égetőbb probléma Amerikában, de már hazánkban is az, hogy a tizenéves lányok saját meztelen fotóikkal árasztják el a világhálót. Ez csak a pedofiloknak kedvez, hiszen már nem nekik kell a kislányokhoz menniük, hanem ők mennek hozzájuk. Még ha csak képletesen is.

Léteznek olyan közösségi oldalak, mint a MySpace, a Facebook, a Vampirefreaks, vagy a myVIP. Sajnos divattá vált az, hogy ezekre az oldalakra a fiatalok profiljaikban meztelenül pózolnak.

Ma már tizenévesek a szexuális bűnözők


Szex képek egy gombnyomásra!
Amerikában már országos problémává vált a sexting, ami annyit jelent, hogy sms-ben küldenek magukról meztelen, szexuális tartalmú képeket a fiatalok egymásnak. Nem lehet hatékonyan fellépni ez ellen, hisz az nem megoldás, ha bűnözőknek nyilvánítják ki őket, de valahogy mégis csak meg kell oldani a problémát. Egyes államokban pénzbüntetéssel harcolnak a sexting ellen, de igazából tehetetlen a hatóság, és a szülők is. (MTI)
Amerikában olyannyira súlyos ez a probléma, hogy megvádoltak egy 14 éves lányt azzal, hogy gyermekpornográf képeket terjesztett. Ezek a fotók saját magát ábrázolták, mégis vád alá helyezték. A baj főleg az volt, hogy a képeket feltette MySpace-re, ahol a pedofil emberek örömmel nézegették őket. Ezt a hírt pár hete közölte le az MTI.

Állítólag a képek megtekintése nem számít bűncselekménynek, de a letöltése már igen. Ha bűnösnek találják a lányt, akkor szexuális bűnözőnek fogják kikiáltani. Mivel többen is lementették a képeket újabb letartóztatások várhatóak. A lány jelenleg szülői felügyelet alatt áll.

Ezt azért is muszáj komolyan venni, mert ha a lányt elítélik, akkor olyan dolgokat is megszabnak ezentúl neki, hogy mennyire közelítheti meg az iskolát. Ez örök életére megbélyegezné.

Mi is veszélyben vagyunk

Magyarországon is egyre súlyosbodik a probléma, mert elég csak megnézni a magyar közösségi portálokat, de a külföldieken is találni magyar lányokat, amint bájaikat mutogatják. A HírExtra egy forrása már érdeklődött azoknál a magyar fiataloknálnál, akik előszeretettel utánozzák nyugati társaikat, de a kérdésre, hogy miért is tesznek fel magukról meztelen képeket az internetre: nem tudtak válaszolni.

Kik a felelősek?


Egy olyan társadalomban élünk, ahol virágzik a szexualitás. Közhely, de a csapból is ez folyik. Az idősebb generációnak furcsa lehet, de a mostani tizenévesek, vagy a még fiatalabbak ebben nőnek fel. Nekik az teljesen természetes, hogy meztelen nőket látnak mindenhol, és sajnos abban is van igazság, hogy aki már legalább egyszer is levetkőzött, az mindenképp sztárnak számít.

Csak azt felejtik el, hogy a vetkőzés-celeb párhuzam nem az internetes oldalakra értendő, hanem a magazinokra. A fiatal lányok fejét teljesen összezavarja az, amit a médiában látnak, és teljesen egyértelmű lesz nekik, hogy hírnevet, és pasit csak is így szerezhetnek maguknak.

Így elkészülnek otthon, telefonnal a melltartós, miniszoknyás, és igen, meztelen képek, amiket feltesznek saját profiljaikba, és várják a reagálásokat. Melyek szép számmal meg is érkeznek.

Ez is egy divathóbort, csak a rosszabbik fajtából. Valaki elkezdte, a legvalószínűbb, hogy a sztárok, köszönhetjük ezt a nyuszilányoknak, és a közkedvelt borányhősöknek, énekeseknek. Ami nekik egyszeri alkalom, vagy esetleg munka, az a fiatalok szemében menő lesz. Amit nekik is ki kell próbálni.

S mivel a suliban, ismerősök között is elkezdte valaki, így másoknak folytatni kell, s ezért tart ott a helyzet, ahol tart. Nem tudják az okokat, csakúgy csinálják. Mert menő, mert figyelemfelhívó, a padtársam is csinálja és a többi.

Divat meztelenkedni?

Az a fajta belső késztetés valamilyen szinten minden emberben benne van, hogy nem szeretne lemaradni a többiek mögött. Ez erre az esetre is vonatkozik. Ha egyszer azt látják, hogy csinos, fiatal lányok, akikre akár még fel is néznek, meztelen képeket tesznek fel magukról az internetre, akkor késztetést éreznek, hogy ők is folytassák. Az sem hanyagolandó, hogy amíg van egy első, az nagyon népszerűvé tehet bárkit is. A fiúk biztos dicsérni fogják, és ajánlatokat is kap majd a lány.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy ebben a szexuálisan felgyorsult világban a fiatalok hamarabb érnek, tehát hamarabb érdeklődnek a szex iránt. Okolhatóak a sztárok, a divatcégek, a média, valamilyen szinten ez egy visszafordíthatatlan folyamat. Talán csak azzal lehetne ellene tenni, ha megtanítanák a fiataloknak, hogy ne higgyenek el mindent, amit a médiában látnak, hallanak, s megpróbálják megszűrni a beérkező tömérdek információt. Az biztos, hogy ez így nem normális, és nem is mehet tovább...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2009. április 16. 22:21
Az ilyen meztelenkedők megérdemlik, ha jól megb...k őket, - nem tudom sajnálni ezeket.
bagi
2009. április 16. 22:20
...és ezekből lesznek a "sztárok". Hányok már emiatt a primitív és szinvonaltalan bulvármédiától, ahol csak az számít, kinek milye látszik a képernyőn és ő onnantól már sztár és hamarosan a zsebe is tele lesz. Mások meg éhenhalnak ebben a görény vadkapitalizmusban, ha pl. nem mutogatják a seggüket a TV-ben. Szép kis (i)gazság ez !
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását