2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ne dobáljunk tojást!

Rogán Antal, Belváros fideszes polgármestere arra kéri azokat, akiknek az a szándékuk, hogy az ünnepi rendezvényeket tojásdobálással zavarják meg: ne dobják el a tojást, inkább azt tegyék egy erre a célra felállított állványzatra, majd helyezzék el mellé
2009. március 12. csütörtök 16:53 - HírExtra
Nem mindig a tiltás az egyetlen egy megoldás - utalt a polgármester a tojásdobálást szankcionáló jogszabályra a csütörtökön tartott budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette, ezzel az akcióval azt szeretné elérni, hogy a felgyűlt esetleges indulatokat békésebb módon fejezzék ki az emberek. Ugyanakkor megjegyezte: nem csodálkozik azon, hogy vannak jogos indulatok, és hogy él az a félelem, hogy ezek idén újra a felszínre törnek.

"Aki esetleg az indulatait tojásdobálással akarná kifejezni, az március 15-én ne tegye. Senkit ne dobáljon tojással, hanem jöjjön el ide, a Vigadó tér sarkára, és helyezze el az ominózus tojást, és hozza magával üzenetét" - mondta Rogán Antal, aki ígéretet tett arra, hogy később az üzeneteket eljuttatják a címzett(ek)hez, és a rövid írásokat az önkormányzat internetes oldalán közzé is teszik.

Az ünnep után az iskolásoknak adják az állványról begyűjtött tojásokat, amelyekből húsvéti dísz lesz.

Rogán Antal maga is elhelyezett egy tojást, majd az üzenetét is bedobta az urnába, azt azonban, hogy kinek üzent, nem árulta el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását