2024. április 25. - Márk

Sokan komázzák Bokrost

Az összes megkérdezett 14 százaléka elképzelhetőnek tartja, hogy a Bokros-vezette MDF-listára szavazzon, a legnagyobb arányban az MSZP-szavazók, de elvétve akadnak ilyenek a "bizonytalanok" és a Fidesz támogatói között is - derül ki a HVG csütörtöki lapsz
2009. március 11. szerda 22:10 - HírExtra
A Medián közvélemény-kutató cég által március 9-én, ezer fő telefonos megkérdezésén alapuló felmérésből az is kiderül, hogy Bokros Lajos jelölésével egy problémáját mindképpen megoldotta az MDF: két nappal a hivatalos jelölés után már a választók 77 százaléka tudta, ki a párt EP-listavezetője.

Múlt szombaton az MDF országos választmánya megszavazta a párt EP-listáját, amelyet Bokros Lajos, a Horn-kormány volt pénzügyminisztere vezet. A párt EP-listáját a küldöttek 48-44 arányban támogatták, két érvénytelen szavazat volt. A választmányi döntés után a lista sorrendje a következőképpen alakult: Bokros Lajos, Habsburg György, Kerék-Bárczy Szabolcs, Joó Szabolcs, Dávid Ibolya, Járai Zoltán, Pusztai Erzsébet, Nagy Tamás, Farkas Péter és Kemény Attila.

Csáky András országgyűlési képviselő a választmányi döntés után bejelentette: kilép az MDF-ből, ugyanúgy, mint Olajos Péter, a párt jelenlegi EP-képviselője (a politikus időközben bejelentette, hogy egy hónapig még vár párttagsága megszüntetésével). Csáky András hétfőn közölte: egy hét múlva a párt országgyűlési képviselőcsoportjából is kilép, így a tízről kilenc főre csökkenő létszámú frakció a házszabály értelmében megszűnik.

Dávid Ibolya pártelnök szerint a választmány döntése nem okoz ideológiai törést a pártban, és a párt frakciója emelt fővel vállalja azt, hogy a függetlenek táborába kerül. "Azt, hogy egy átmeneti időre függetlenné kell válni, nem tartom egy szörnyű dolognak" - mondta a pártelnök.

Az MDF elnöke elmondta, bízik abban, hogy ha a júniusi választáson a Magyar Demokrata Fórum tíz százalék körüli eredményt elérve két képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe, ezt követően "nyáron vagy őszre" erős frakciójuk lehet a parlamentben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bocs
2009. március 12. 05:58
De kiket hívnak fel. ?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását