2024. április 24. - György

A legnagyobb visszatérések - videóval!

Kié a legnagyobb comeback? Risztov Éva visszatérésének apropóján a HírExtra összegyűjtötte a hazai és a nemzetközi sportvilág legnagyobb visszatéréseit.
2009. március 11. szerda 13:59 - Gedei Szilárd
Vissza a habokba
Persze Risztov Évi visszatérése sem meglepetés: a még mindig csak 23 éves versenyző három évvel ezelőtt jelentette be a visszavonulását. Medencébe azonban visszatérése után sem akar ugrani: hosszútávúszóként a 2010-es budapesti Európa-bajnokságra próbál majd összpontosítani. Az 5 és a 10 kilométeres számon kívül szándékában áll elindulni a 25 kilométeres – gyilkos távú – megmérettetésen is.
Eddig bírta víz nélkül: a 2005-ben visszavonult világbajnoki ezüstérmes úszónk, Risztov Éva bejelentette: visszatér az aktív versenysporthoz. Csakhogy nem a klasszikus medencés úszáshoz tér vissza, hanem bevállalja a hosszútávúszást. Van esélye? Ha érzi magában az erőt, biztosan. Mint ahogy érezte magában már nem egy, nem két magyar és külföldi sportoló is. A legnagyobb visszatérések a sport világából – a HírExtra összegyűjtötte a legemlékezetesebb eseteket.

Többször hagyott már ki éveket a mindig is óriási tehetségnek tartott Martina Hingis. 2005-ben például közel három év után tért vissza, hogy aztán 2007-ben emlékezetes kokainügye miatt ismét eltűnjön. „A korom és az egészségügyi problémáim miatt úgy döntöttem: nem folytatom a karrieremet” – mondta még 2007-ben a svájci teniszcsillag. Persze nem tartotta be a szavát…

Visszatérés hobbiból


Risztov Éva (úszó)
Született: 1985.08.30., Hódmezővásárhely
Kiemelkedő eredményei: olimpiai 4. (2004), 3X világbajnoki 2. (400 m gyors, 200 m pillangó, 400 m vegyes, 2003), 5×Eb-2. (200 m pillangó, 400 m vegyes, 400 m gyors, 800 m gyors, 2003, 400 m vegyes, 2004), ötvenszeres magyar bajnok
A visszavonulást majd visszatérést szintén hobbiszinten művelő kosárfenomén, Michael Jordan is megér egy misét. Az NBA valaha volt egyik legnagyobb legendája az ezredforduló környékén örvendeztette meg a szurkolókat sorozatos visszatéréseivel. Persze ezt is meg lehet unni: 2003 áprilisában harmadszorra, véglegesen bejelentette visszavonulását a Levegő Ura, aki tizenöt NBA idényében hat bajnoki gyűrűt nyert – mindet a Chicago Bullsszal.

Nem mindenkinek sikerül azonban a visszatérése után is ugyanazt a klasszist hoznia, mint amivel előtte rendelkezett. Evander Holyfieldnek speciel sikerült. Amikor ugyanis 21 hónapnyi kihagyás után Jeremy Bates ellen szorítóba lépett 2006 augusztusában még senki nem gondolta: győzelmet győzelemre fog halmozni a nagy öreg, s megteremti magának a lehetőséget, hogy pályafutásának végső befejezése után ne négyszeres, hanem akár ötszörös bajnokként emlékezzenek rá.

Na meg persze itt van még Lance Armstrong esete is: a hétszeres Tour de France-győztes kerékpáros legenda már vissza is tért. Igaz, a visszatérés „erősségét” csak akkor tudjuk igazából lemérni, ha elindul a nyári Touron. Armstrongon pedig nem fog múlni: nemrég bejelentette, hogy mindenképpen elindul a világ legismertebb kerékpáros körversenyén, mégpedig a kazah pénzekből fenntartott Astana csapatában.

De nem csak a nagyvilág sztárjaival esik meg, hogy legyőzhetetlen késztetést érezenek a visszatérésre. Nagy „comebackekre” kis hazánkban is volt már néhány példa.

Emlékeznek például Dvéri Zsoltra? A Videoton válogatott középpályása 2004 őszén jelentette be a nagy hírt: visszavonul.

– Belefáradtam, megcsömörlöttem – nyilatkozta akkoriban a valóban megtört labdarúgó. – A körülmények nem megfelelőek, sem Fehérváron, sem máshol – indokolta döntését a kopaszodó fejtetejéről mindig megismerhető játékos. Csakhogy másfél év sem telt el, és Dvéri bejelentette a visszatérését – szintén a Fehérvárhoz.

Vagy önök szerint másokat is megilletne a legnagyobb visszatérő elnevezés? Na jó, a végére még egy nagy comeback: az Arsenal labdarúgója, a brazil-horvát Eduardo da Silva ugyan nem önszántából hagyott ki majd’ egy évet, a visszatérése azonban akkor is parádésra sikeredett. Súlyos lábtörése után ugyanis a hétvégén csapatkapitányként hihetetlen góllal tért vissza.

Minden visszatérő legalább ilyen comebackről álmodik…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását