2024. április 19. - Emma

111 milliót az esztergomi vár(os)őrségnek

Bűnmegelőzési feladatokra, 111 millió forintos költséggel városőrséget alakít az önkormányzat Esztergomban - tájékoztatta kedden az MTI-t a város sajtófelelőse. A képviselő-testületben egyedül Nyíri Attila (MSZP) szavazott a döntés ellen, szerinte az új r
2009. március 3. kedd 19:06 - HírExtra
Takács István sajtófelelős tájékoztatása szerint a városőrség 24 szerződéses munkatársból áll, akik 12 órás váltásban teljesítenek szolgálatot. A munkatársakat a leépítések miatt állásukat elvesztő emberek közül választották ki. A szervezet március 13-án tartja alakuló gyűlését.

A szolgálatok beosztásánál törekednek arra, hogy minden műszakban legalább egy rendőr is segítse a városőrség munkáját. Ezen túl a városőrségben a városi rendőrkapitányság munkatársainak lehetőséget biztosítanak szolgálaton kívüli munkavégzésre és a rendőrség segítséget nyújt a szervezet tagjainak kiképzésében.

A sajtófelelős elmondta, a városőrség számára kétszintes központot építenek, továbbá három személyautót vásárolnak, melyeket rádióval, kibővített elsősegély-felszereléssel és automata újraélesztő-berendezéssel látnak el. A szolgálat tagjai formaruhát viselnek majd.
A városőrség feladata, hogy az utcákon járőrözve megakadályozzák a bűncselekmények és szabálysértések elkövetését. A szolgálat feladatot kap a rendezvények biztosításában, az illegális hulladéklerakás megelőzésében, valamint az idős és egyedülálló emberek segítésében is.

A szervezet létrehozását rendkívüli képviselő-testületi ülésen határozták el, melyen a 23 képviselőből 14-en voltak jelen, közülük egyedül az MSZP-s Nyíri Attila nem szavazta meg a városőrség létrehozását.

A képviselő a távirati irodának elmondta, indokolatlannak tartja a városőrség felállítását, amikor a városban van rendőrség, közterület-felügyelet és polgárőrség. Úgy vélte, az új rendfenntartó szervezet alkalmas lehet a polgármester befolyásának kiterjesztésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását