2024. április 25. - Márk

Roma rendőröket képeznének?

Cigány származású fiataloknak írt ki pályázatokat a rendőrség, így ösztönözve őket arra, hogy a rendőri pályát válasszák - olvasható a rendőrség honlapjára pénteken felkerült pályázati felhívásokban.
2009. február 13. péntek 16:42 - Hírextra
Az egyik pályázatot tíz, a felsőoktatási intézmények nappali tagozatán, jogi, igazgatási vagy gazdaságtudományi képzési területen tanuló cigány származású fiatal részére írták ki. A pályázati feltételek között szerepel, hogy a tanulóknak már meg kellett kezdeniük tanulmányaikat, és az első tanévet sikeresen teljesíteniük kellett, továbbá el kellett érniük a 3,5-es tanulmányi átlagot.

A másik pályázatot a legalább 3-as tanulmányi átlagot elérő, középiskolás, cigány származású tanulóknak írták ki. Budapesten, illetve megyénként 3-3 fő nyerheti el a részben tanulmányi eredménytől is függő juttatást. A nyertes pályázók elszállásolásához, étkezéséhez, ruházkodásához és taneszközeihez támogatást biztosít a rendőrség.

A pályázóknak a hivatásos szolgálati jogviszony létesítéséhez szükséges feltételeknek is meg kell felelniük. E szerint magyar állampolgároknak kell lenniük, magyarországi lakóhellyel kell rendelkezniük, büntetlen előéletűnek kell lenniük, vállalniuk kell a hivatásos szolgálati, köztisztviselői vagy közalkalmazotti jogviszonyt, életvitelüknek kifogástalannak kell lennie.

Feltétel az is, hogy a pályázó hozzátartozóinak és a vele egy háztartásban élőknek az életvitele nem veszélyeztetheti a szolgálat törvényes és befolyástól mentes ellátását. A pályázónak egészségügyileg is alkalmasnak kell lennie, és írásbeli hozzájárulást kell adnia "a személyes adatoknak az utasításban foglaltak szerinti kezeléséhez, valamint ahhoz, hogy e követelményeknek való megfelelés megállapítása érdekében a pályázó lakó- és családi körülményeit, továbbá a korábbi büntetéseire vonatkozó adatokat előzetesen, és a tanulmányi szerződés hatályának tartama alatt a rendőrség bármikor megvizsgálhatja".

A pályázatokat március 20-ig lehet benyújtani, és azokat április végéig bírálják el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását