2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kivizsgálják a siófoki roma felvonulást

Ki kell vizsgálnia Bencze József országos rendőrfőkapitánynak, hogy tavaly nyáron hogyan vonulhatott végig Siófokon egy 150-200 fős társaság - jelentette be Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizo
2009. február 12. csütörtök 06:41 - Hírextra
A miniszter utasítása értelmében Bencze Józsefnek azt is ki kell vizsgálnia, hogy a rendőrségnek volt-e információja a felvonulásról, és ha igen, milyen intézkedéseket tettek az ügyben.
Draskovics Tibor a siófoki nyári, sokak által az enyingi bűnbandához kötött felvonulásról tett nyilatkozatokról a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, "attól, hogy a siófoki polgármester (...) állít valamit, ebből az következik, hogy a rendőrség nem állíthat valami mást?". Úgy gondolom, nem következik - jelentette ki.

Kifejtette: a bűnüldözés egyik alapszabálya, hogy a rendőrség csak olyan információkkal állhat a nyilvánosság elé, amelyeket egy büntetőeljárásban megfelelő bizonyítékokkal alá tud támasztani. Amíg ezt nem tudja, addig jól teszi, ha azt mondja, nem tud nyilatkozni - közölte.

Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere szerdán az MTI-nek azt mondta, tudomása szerint a romák nyári siófoki felvonulása erődemonstráció volt, egyfajta dacos reakció arra, hogy nem tudták kiterjeszteni a befolyásukat a siófoki vendéglátósokra. A felvonulók egyike sem helyi roma volt, hanem mindenki Enyingről, illetve a szomszédos megyéből érkezett, a felvonulók csapatát pedig egy Fejér megyéből érkezett vajda vezette - tette hozzá.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Bíró Gábor kedden az MTI-vel azt közölte: a rendőrségnek nincsenek hiteles, tényszerű információi arról, hogy a veszprémi kézilabdázókat vasárnap hajnalban ért brutális támadás gyanúsítottjai és az elmúlt év nyarán Siófokon felvonuló 150-200 fős társaság azonos kör lenne.

A felvonulástról készült felvételek alapján a főként fiatal felnőtt, illetve középkorú férfiak sem bűncselekményt, sem szabálysértést nem követtek el - közölte a szóvivő. Hozzátette: a csoport tagjainál a felvételek alapján támadásra alkalmas, közbiztonságra veszélyes eszköz nem volt látható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását