2024. április 20. - Tivadar

A neves író unokájának lépése

Kilépett a katolikus egyházból Frido Mann. Thomas Mann Nobel-díjas német író unokája döntésével a pápa azon döntése ellen tiltakozott, amellyel XVI. Benedek visszavonta a holokauszttagadó tradicionalista püspököt, Richard Williamsont is soraiban tudó ultr
2009. február 9. hétfő 18:45 - Hírextra
"Önámítás és képmutatás lenne, ha továbbra is egy olyan egyháznak lennék a tagja, amelynek vezetője ilyen cinikus és megvető" - áll a Frido Mann által hétfőn kiadott közleményben. "E notórius antiszemiták rehabilitálását Krisztus német képviselője által a zsidóság felé intézett hadüzenetnek, e nép kimondhatatlan szenvedései kigúnyolásának tartom" - fogalmazott Mann, akinek közleményét az Achterbahn című életrajzi írását megjelentető Rowohlt kiadó is közreadta.

Mann szemében a római katolikus egyház már a "szerencsétlen II. János Pál pápa" ideje óta egy "megkövült hatalmi- és felügyelőközponttá vált", így fokozatosan eltávolodott az egyháztól. "Joseph Ratzinger megválasztása, és az ő legalább olyan hiteltelen vezetési stílusa még mélyebb belső emigrációba taszított, noha még mindig az egyházhoz tartoztam" - írja Mann. "Az elmúlt hetekben azonban hirtelen minden megváltozott, amikor XVI. Benedek pápa visszavonta a négy tradicionalista püspök kiközösítését, akik közül ketten többször is a hatmillió zsidóval végző holokauszt tagadásával hívták fel magukra a figyelmet" - olvasható a közleményben.

Az 1920-ban született Frido Mann, aki a híres német író kedvenc unokája volt, s protestánsként keresztelték meg, egy lelki válságot követően kezdett el teológiát tanulni, és tért át a katolikus hitre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását