2024. április 19. - Emma

A nők fele terhesen is vedel

Az ausztrál terhes nők fele fogyaszt alkoholt terhessége idején, sőt néhányan bevallották, hogy még a szülés előtti hónapokban sem tartotta mértéket.
2009. január 21. szerda 21:17 - Hírextra
Az ivásra hajlamosak pedig általában a dohányzásról sem tudtak lemondani áldott állapotban - olvasható egy 4700 nyugat-ausztráliai anyát vizsgáló tanulmányban, amely szerint a káros szenvedélyek miatt bizonyíthatóan nő a koraszülések száma.

"Kutatásunk szerint azok a terhes nők, akik hetente hatnál többször alkalmanként egy-két italnál többet isznak, növelik a koraszülés kockázatát" - mondta el Colleen O'Leary, a nyugat-ausztráliai Telethon Gyermekegészségügyi Kutatóintézet munkatársa.

Ez a veszély akkor is fennáll, ha a várandós a második trimesztertől kezdve felhagy az alkoholfogyasztással - tette hozzá O'Leary.

A tanulmány megállapította, hogy az idő előtti szülések kockázata a nagyivóknál a legmagasabb, míg a babák alacsony születési súlyáért inkább a dohányzás okolható, mint az alkohol. A kutatás vezetője ezért a terhesség teljes időtartama alatt teljes absztinenciát javasol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását