2024. április 25. - Márk

Uniós támogatások

A településkép javítására nyert mintegy 300 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást Balatonfűzfő, Balatonalmádi és Badacsonytomaj - jelentette be hétfőn sajtótájékoztató keretében a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.
2008. december 29. hétfő 19:35 - Hírextra
A Közép-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett "Kistelepüléseken településkép javítása" elnevezésű pályázaton a kevesebb mint 10 ezer lakosú városok és a több mint 5 ezer lakosú falvak önkormányzatai indulhattak - emlékeztetett Pál Béla.

Balatonalmádi az elnyert 94 717 701 forintos támogatással egy 134 millió forint összköltségvetésű projektet valósít meg a jövő évben. A sikeres pályázatnak köszönhetően a Balaton parti kisvárosban megújul a Városház tér, a helyi piac, a Szent István park, egy zenélő szökőkút is épül, valamint több 100 méter hosszan járdákat újítanak fel - tudtuk meg Keszey János polgármestertől.

Balatonfűzfő a fűzfőgyártelepi városrész településképének javítására pályázott, a megvalósításra váró projekt összköltsége 110 millió forint lesz. Az elnyert 99 millió forintos támogatással a már meglévő intézményhálózatot fejlesztik - mondta el a sajtótájékoztatón Majorné Kiss Zsuzsanna, Balatonfűzfő polgármestere.

Badacsonytomajon az elnyert 100 millió forint európai uniós támogatással egy olyan közösségi funkciót betöltő épületegyüttes létesül, amelyben az új Városháza mellett különféle információs pontok, civil szervezetek is otthonra találnak. Krisztin N. László, a város polgármestere hozzátette: a nyertes projekt részét képezi a leendő rendőrörs épületének felújítása is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását