2024. április 19. - Emma

Fodor párton belül is büntetné a letartóztatott képviselőket

Fodor Gábor az SZDSZ jószolgálati és etikai bizottságához fordult a párt két VII. kerületi képviselőjének letartóztatása ügyében - derül ki a pártelnök csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményéből.
2008. december 11. csütörtök 15:47 - Hírextra
A politikus szerint az elmúlt hetek történései nem csak a közvetlenül érintett frakciót és helyi szervezetet, hanem az egész pártot igen nehéz helyzetbe hozzák. Fodor Gábor azt kérte a jószolgálati és etikai bizottságtól, hogy a párt alapszabályának megfelelően foglaljanak állást a képviselők elleni szankciókról, nem elzárkózva a legszigorúbb lehetőségektől sem.

Az SZDSZ elnöke indítványozta, hogy a helyzet súlyosságára való tekintettel a bizottsági állásfoglalás a lehető leghamarabb készüljön el, nem várva meg az alapszabály szerint rendelkezésre álló hatvan napot.

Az erzsébetvárosi ingatlanüggyel összefüggésben jelenleg összesen hárman vannak előzetes letartóztatásban - közölte csütörtökön a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága az MTI-vel.

Gál György, erzsébetvárosi szabad demokrata frakcióvezető előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB). A PKKB eközben január 10-ig elrendelte K. Péter, a VII. kerületi önkormányzat pénzügyi bizottsága elnökének előzetes letartóztatását is. Az önkormányzat internetes oldala szerint a pénzügyi bizottságot Kardos Péter (SZDSZ) vezeti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását