2024. március 29. - Auguszta

Vallási vita egy madár miatt

Vallási vitát eredményezett Szaúd-Arábiában egy vadmadár viselkedése, amely 350 kilométeren át kísérte egy elhunyt férfi holttestét.
2008. december 9. kedd 17:37 - Hírextra
A madár rászállt a holttestre, miközben a rokonok éppen halotti imát mondtak egy mekkai mecsetben az elhunytért. Amikor el akarták kergetni a madarat, a mecset elöljárói rájuk szóltak, hogy hagyják békén az állatot.

Később a holttestet gépkocsival a Mekkától 350 kilométerre fekvő Mahd ad-Dahábba szállították - és a madár ekkor sem tágított. A nyitott halottaskocsiban rászállt a lepelbe burkolt tetem fejére, és a hosszú utazás alatt mindvégig ott ült. Csak akkor röppent fel és hagyta ott a gyásznépet, amikor a holttestet lebocsátották a sírgödörbe - írta az Al-Jom című szaúdi újság.

A történet nyomán vita bontakozott ki az arab királyság vallási vezetői között arról, vajon a madár szokatlan viselkedése isteni jeladásként értelmezhető-e. A Szabk című internetes újság kedden egy iszlám tudóst idézett, aki szerint a madár "virrasztása" a halott mellett azt bizonyítja, hogy az elhunyt Allahnak tetsző életet élt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását