2024. március 29. - Auguszta

Oda a bükki karszt?

Továbbra is fennáll a bükki karsztvíz-bázis sérülésének veszélye, folytatódik az elsősorban Miskolc vízellátásának nagy részét adó források, főleg a Mexikó-patak szennyezése - írta az Észak-Magyarország szerdán.
2008. november 26. szerda 07:23 - Hírextra
A kommunális szennyeződést elsősorban okozó bükki település, Bükkszentlászló lakóit korábban a szennyezés beszüntetésére kötelezték, ennek ellenére ismét fennáll a környezeti szennyezés veszélye - olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapban.

A vezetékes gáz kiépítése ellenére egyre többen térnek vissza a hagyományos fűtésre, a fűrészport, a hamut pedig a patak vízgyűjtő területére szórják, miként a kerti hulladékot és a háztartási szemetet is.

A különleges és védett természeti érték jelenleg illegális kommunális szemétlerakó helynek minősíthető, ugyanakkor egyértelműen nem állapítható meg, hogy a patak mentén kik helyezik el hulladékaikat, amelyek különösen veszélyesek lehetnek a karsztra váratlanul lezúduló nagymennyiségű csapadék esetén - írta az Észak-Magyarország.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását