2024. április 23. - Béla

Woody Allen friss alkotása

Rebecca Hall, Penélope Cruz, Scarlett Johansson és Javier Bardem főszereplésével ezen a héten mutatták be a magyar mozik Woody Allen Vicky Cristina Barcelona című romantikus komédiáját. A film egy friss és szórakoztató alkotás, aminek jót tett Barcelona v
2008. november 24. hétfő 10:59 - Hírextra
A két amerikai barátnő, Vicky (Rebeca Hall) és Cristina (Scarlett Johansson) a nyarukat Vicky távoli rokonainál, Barcelonában töltik. Míg Vicky jegyben jár, és józan, higgadt életet él, Cristina nem zárkózik el a kalandok elől; a boldogságot és az élet értelmét keresi.

A két fiatal nő egy kiállításon találkozik a nőcsábász festővel, Juan Antonióval (Javier Bardem), aki meggyőzi őket, hogy töltsenek együtt egy hétvégét Oviedóban. A hétvége végül nem alakul a terveknek megfelelően, és hármuk kapcsolata csak tovább bonyolódik, mikor feltűnik Juan Antonio lelkikeg instabil ex-felesége, María Elena (Penélope Cruz).

A Vicky Cristina Barcelona a March Point, a Füles és a Kasszandra álma című filmek után Woody Allen negyedik alkotása, amit nem kedvenc városában, New Yorkban forgat. Szöllőskey Gábor, a VOX Mozimagazin szerkesztője ezzel kapcsolatban az InfoRádiónak elmondta, hogy a rendező valószínűleg alkotói válságba jutott szülővárosában, ami a New Yorkban forgatott utolsó filmjeinek színvonalán is meglátszott. A Vicky Cristina Barcelona ezzel szemben friss és szórakoztató alkotás, aminek jót tett Barcelona városának atmoszférája és a spanyol színészek elevensége is - vélekedett Szöllőskey Gábor.

Miközben a pergő, humoros dialógusok a régi, közkedvelt Woody Allen-filmeket idézik, addig a főszereplők között nincs tipikusan a rendezőre jellemző neurotikus személyiség, ugyanakkor, ahogy korábbi filmjeiben is, a főhősök most is bizonytalanok abban a tekintetben, hogy nem tudják eldönteni, mi a legjobb a számukra - mondta Szöllőskey.

A Vicky Cristina Barcelona a harmadik film, melynek főszereplői között szerepel Scarlett Johansson. Woody Allen korábbi filmjeiben a visszatérő női főszereplők leginkább az író-rendező feleségei, Diane Keaton és Mia Farrow voltak, de Szöllőskey Gábor elmondása szerint Scarlett Johansson esetében leginkább jó munkakapcsolatról van szó.

Érdekessége a filmnek még az ovideói kirándulás, ami a rendező részéről egyfajta válaszgesztus is lehetett, miután kiemelkedő művészeti munkásságáért az Asztúria Hercege-díjat 2002-ben itt vehette át, majd ezt követően a város életnagyságú szobrot is emelt Woody Allennek.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását