2024. április 25. - Márk

Orbán ismét elővette a négyes számot

A közeljövőben négy reformra van szükség Magyarországon - mondta a rá várakozó újságíróknak Orbán Viktor, miután csütörtökön egy budapesti étteremben együtt ebédelt az uniós országok hazánkba akkreditált nagyköveteivel.
2008. november 20. csütörtök 17:40 - Hírextra
A Fidesz elnöke szerint szükség van az adó- és járulékreformra, a foglalkoztatási reformra, a támogatáspolitika és az Európai Unióból érkező pénzek felhasználásának reformjára, illetve a kormányzati reformra. Megjegyezte: ez utóbbi alatt a bürokrácia és a korrupció visszaszorítását, a kisebb parlamentet és a kisebb önkormányzatokat érti.

Orbán Viktor nagyköveteknek azt is elmondta, hogy a következő napokban ágazati csoportokkal egyeztetik a szakmai programokat, mert a válságkezelésnek - mint fogalmazott - nem csak makrogazdasági dimenziói vannak. Közölte, hogy már letettek javaslatokat, de ezeket tovább bővítik az építőipar számára. Emiatt a 8-10 legnagyobb építőipari befektetővel megbeszélést tartanak az ágazatot megsegítő csomagról.

Mint mondta, megbeszélést szerveznek a lakás- és ingatlanpiac domináns szereplőivel, illetve a mezőgazdasági cégek vezetőivel.

"Ideje, hogy most már ne csak egyszerűen kamatról, meg adókulcsokról meg inflációról, meg költségvetési hiányról legyen szó, hanem a valóságos életről is, mert a válság elérte a valóságos életet. Ott kell orvosolni, ahol ma a bajt okozza" - mondta Orbán Viktor.

Az MTI kérdésére hozzátette, hogy szóba került a magyar-szlovák helyzet is. Ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy a magyar miniszterelnök mozgásterét a legkevésbé sem kívánják csökkenteni, ugyanis azt szeretnék, ha a kormányfő sikereket tudna elérni a szlovák féllel folytatott tárgyalásokon.

Közölte: a Fidesz azt várja, hogy rendezzék a két ország viszonyát. Megjegyezte, hogy Közép-Európa feltörekvő régió, és a mostani válság után nagy lehetőségei lesznek a térség összefogásának gazdasági és katonai téren is. Véleménye szerint ezt a lehetőséget nem lehet kockáztatni a rossz magyar-szlovák viszony miatt. Leszögezte: ezért a problémák megoldására kell törekedni, és ebben az ügyben támogatják a kormányzatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását