2024. április 23. - Béla

Fitt az új elnök

Barack Obama megválasztott amerikai elnök és felesége, Michelle is hajlandó hajnalok hajnalán felkelni, hogy teljesítse napi edzésadagját; mindketten fontosnak tartják, hogy fittek legyenek.
2008. november 20. csütörtök 21:20 - Hírextra
Barack Obamáról az egyik elhíresült kép a politikust hátulról ábrázolja, amint egy kampányrendezvény előtt sötét öltönyében éppen állig húzódzkodik egy tornateremben. A feszített tempójú választási kampányban nem egyszer kosarazással vezette le a feszültséget. A leendő first lady küllemére figyelő női lapok pedig megjegyezték: Michelle Obama, aki férjéhez hasonlóan hetente többször sportol, nem húzódozik attól, hogy ujjatlan blúzban vagy ruhában mutatkozzon.

Michelle az edzésnapokon fél ötkor kel, hogy kijelölt testgyakorlatait elvégezze, és férje is az edzőteremben kezdi napját. A Fehér Ház új asszonya tévés interjúkban, magazinok címlapján és a kampánykörút eseményein is büszkén mutatkozott fedetlen karokkal, nem hagyva kétséget afelől, hogy remek formában van.

A 44 éves, kétgyermekes anya a várakozások szerint bizonyára megtartja edzésprogramját a washingtoni elnöki rezidencián is, ahol az egész családnak biztosítottak a megfelelő sportlehetőségek. Barack Obama egy ízben úgy nyilatkozott, kosárpályát szándékozik kialakítani a Pennsylvania sugárút 1600 alatt.

Több előző amerikai elnökről is ismert volt, hogy szenvedélyesen sportolt. A jelenlegi elnök, George W. Bush eleinte futott, később megszállott kerékpáros lett. Apja, az idősebb Bush elnök imádott golfozni, kocogni, teniszezni és patkódobálásban is jeleskedett. Bill Clintont külföldön is rendszeresen elkísérték a biztonságára ügyelő titkos ügynökök a futóedzéseire.

Barack Obama a Men’s Health férfimagazin novemberi számában kifejtette: számára a napnak edzéssel kell kezdődnie. "Mindig kompromisszumot kell kötni az alvás és az edzés között, általában 45 perccel korábban kelek a hét hat napján. Egyik nap súlyt emelek, másik nap cardioprogramot végzek" - mondta, hozzátéve, napi 90 percre szeretné emelni adagját.

Az mindenesetre bizonyos, hogy a kampánykörúton még a legzsúfoltabb napokon is időt szakított az edzésekre; sokszor a titkosszolgálat emberei és a riporterek autós kíséretében érkezett meg az edzőterembe.

A leendő elnök kedvenc sportja a kosárlabda, a labdajáték szinte kampányrituálévá vált számára az elmúlt hónapokban. A jelentős politikai események, például az előválasztások idején rendszeresen kosarazgatott barátaival, nem volt kivétel az elnökjelölt-állító konvenció és a választás napja sem. "Nagyszerűen játszik, érti a játékot, remek formában van" – mondta róla egy barátja, Alexi Giannoulias, Illinois állam pénzügyminisztere, aki korábban első osztályú kosaras volt, és gyakran csatlakozik Obamához a pályán.

Michelle Obama a People magazinnak mesélte el, hogy heti három alkalommal 90 perces edzéseket tart. Az új first lady is keveri az erősítő gyakorlatokat és cardioprogrammal, súlyzókkal is dolgozik, valamint a futógépet, a lépcsőzőgépet, valamint a szobabiciklit is használja. A kimerítő edzések fényében nem csoda, hogy Obamáék bátran látogatják kedvenc olasz éttermüket, a Spiaggiát Chicagóban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását