2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem csomagolnak a szlovákok Rajkán

A Rajkán élő szlovákok békességben élnek együtt a helyiekkel, és állítják, eszükbe sem jutott költözni - nyilatkozta a község polgármestere a Kisalföld keddi számában.
2008. november 18. kedd 09:47 - Hírextra
Bazsó Lajos a lapnak elmondta: a községben élő szlovákok nem értik a köpködéssel vádolt, fenyegetésektől tartó - szintén szlovák - helyi ingatlanközvetítőt, aki a szlovák médiában rendkívül lehangoló képet festett Rajkáról.

A községvezető közölte: "rengeteg Rajkán élő szlovák lakos kereste fel a hivatalban, felháborodásának hangot adva", mivel az ingatlanközvetítő úgy fogalmazott: a Rajkán élő szlovákok hetven százaléka az incidensek miatt csomagolni akar, másik részük pedig vívódik, maradjon-e. Ez azonban nem igaz - szögezte le a polgármester, és kijelentette, idősebbek és fiatalok személyes beszélgetésben hangsúlyozták: eszükbe sem jutott költözni, hiszen békességben élnek a helyiekkel.

Az ügy előzménye,hogy a Magyar Gárda és a Jobbik múlt heti tiltakozó demonstrációján a résztvevők állítása szerint az ingatlanközvetítő feléjük köpött. Ő mindezt tagadja, ám személyes adatai megjelentek egy internetes portálon, emiatt fenyegetésektől tart, és őrző-védő cég vigyáz biztonságára. Bejelentésére a mosonmagyaróvári rendőrkapitányság személyes adatokkal való visszaélés miatt nyomozást indított az ügyben.

Bazsó Lajos polgármester a lapnak kijelentette: szeretnék elejét venni annak, hogy a község akár magyar, akár szlovák szélsőséges csoportok figyelmének középpontjába kerüljön.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását