2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Építészeti Makett Fesztivál

Első alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Építészeti Makett Fesztivált a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) péntektől három napon át. A szombaton nyíló makettkiállítás mellett előadások, városi séták és egy multimédiás buli is várja a nagyközönséget.
2008. november 7. péntek 13:03 - Hírextra
Mint Orosz Sára, a KÉK programkoordinátora az MTI-nek elmondta, azért döntöttek egy ilyen típusú tárlat megrendezése mellett mert "a makettek az építészeti gondolkodás legletisztultabb formái, hiszen abban a fázisban készülnek, mikor az építészeti szempontokba még nem szólnak bele más, például befektetői igények. Ez az a pillanat, amely a leghívebben tükrözi az adott építész, illetve iroda gondolkodását" - hangsúlyozta a központ munkatársa.

Orosz Sára beszámolója szerint a KÉK december 19-ig használhatja a jelenleg központjául szolgáló Szervita téri épületet. "Mivel itt nyolc emeleten rengeteg helyiség található, a szombaton nyíló kiállítás a 100 szoba - 100 makett címet kapta. Ennyi makett végül nem lesz látható, de ezt nem érezzük kudarcnak, mert a kiállítók több mint fele külföldi" - hangsúlyozta a programkoordinátor, hozzátéve, hogy a bemutatott maketteket egy Finta Sándor vezette független kuratórium választotta ki.

A háromnapos fesztivál programjai pénteken kezdődnek, ezen a napon nagyobb lélegzetű előadások lesznek a Városháza dísztermében.

Szombat délelőtt városi építészeti séták indulnak, több alternatív útvonallal: az egyik a metróépítés mostani állását mutatja be, a másik a régi zsidónegyedbe visz el, míg a harmadik a Beyond Budapest alternatív városi túrákat szervező csoport "élménytúrája" lesz a VIII. kerületben.

Maga a makettkiállítás szombat délután 3-kor nyílik meg, majd a kiállítók kiselőadásait lehet meghallgatni. Este "multimédiás party" zárja a napot: feldolgozták az anyagokat, amelyeket az építészeti irodák küldtek magukról, ezeket vetítik le zenével keverve - árulta el Orosz Sára.
A makettkiállítás november 30-ig lesz megtekinthető a KÉK Szervita téri központjában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását