2024. április 20. - Tivadar

Príma Junior díjátadás: sport

Második alkalommal adták át a sportolói Junior Prima Díjakat; idén is - csakúgy, mint tavaly - tíz kiválóság részesült elismerésben, kimagasló teljesítményükért fejenként 7000 eurót kaptak.
2008. november 6. csütörtök 22:45 - Hírextra
A Junior Prima Sport 2008 díjazottjai:

Görbicz Anita kézilabdázó - olimpiai negyedik, vb-ezüstérmes, vb-bronzérmes, Eb-bronzérmes, kétszeres BL-elődöntős, háromszoros EHF Kupa-döntős, KEK-döntős, a világ legjobb kézilabdázónője 2005-ben

Gyurta Dániel úszó - olimpiai ezüstérmes, kétszeres rövidpályás Európa-bajnok, Európa-csúcstartó

Iváncsik Tamás kézilabdázó - KEK-győztes

Kiss Tamás kenus - olimpiai bronzérmes

Kisteleki Dóra vízilabdázó - olimpiai negyedik, világbajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes

Kovács Csaba jégkorongozó - divízió I-es világbajnok, az Év újonca 2003-ban, a junior vb legjobbja 2003-ban, Kontinentális Kupa-bronzérmes

Kozák Danuta kajakos - olimpiai ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok

Szabó Gabriella kajakos - olimpiai ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok

Varga Dániel vízilabdázó - olimpiai bajnok, kétszeres világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes, KEK-győztes, a 2007-es év vízilabdázója, kultúrák közti párbeszéd európai évének Magyarországi nagykövete

Varga Dénes vízilabdázó - olimpiai bajnok, vb- és Eb-ezüstérmes
"Körülbelül másfél éve beszélgettünk arról Demján Sándorral a Prima Primissima díjak kapcsán, hogy nemcsak életműveket kellene elismerni, hanem a fiatalok közül is ki kellene emelni példaképeket" - mondta köszöntőjében a díjakat átadó Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója. "Nekünk annyival egyszerűbb a helyzetünk, hogy mi eleve eldöntöttük, tíz díjat adunk ki, mégpedig tíz egyenlőt. Bízunk benne, hogy meg tudjuk mutatni a fiataloknak, van értelme küzdeni, áldozatot vállalni."

A díjátadásban a tavaly jutalmazott Vajda Attila, olimpiai bajnok kenus és Cseh László, háromszoros ötkarikás ezüstérmes úszó segédkezett.

A Prima Primissima Alapítvány keretében alapított Junior Prima Sport díjra olyan kiválóságokat lehetett jelölni, akik még nem töltötték be a 26. életévüket.

Az ünnepségre a Kincsem Parkban került sor, ahol a főszereplők a díjátadás előtt ügetőversenyen vettek részt, elsőként Vajda Attila ért célba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását