2024. április 25. - Márk

A Szegedi Kortárs Balett, mint beavatószínház?

Ismét beavató színházi előadást tart a Szegedi Kortárs Balett, szerdán a Kisszínházban Duda Éva és Juronics Tamás Tudattalan című darabjának titkaival ismerkedhet meg a fiatal közönség - közölte Pataki Dorka, a társulat pr-menedzsere kedden az MTI-vel.
2008. november 4. kedd 16:26 - Hírextra
A tavalyi évad egyik legnagyobb visszhangot kiváltó kezdeményezése a beavató színházi előadások elindítása volt, amely most már hagyománnyá vált a Szegedi Kortárs Balett repertoárjában - mondta a szakember.

A beavató színház voltaképp egy olyan magyarázó, tanító, nevelő és egyben szórakoztató előadás, amely általában egy darabhoz kapcsolódik. Célja, hogy a fiatalokkal - a gimnazista, egyetemista korosztállyal - megszerettesse a színházat és a táncot - közölte Pataki Dorka.

A pr-menedzser szerint Juronics Tamás szuggesztív személyisége, közvetlen stílusa óriási sikerre vitte ezeket az esteket, melyeken a neves színházi szakember a "legtitkosabb kulisszák" mögé is bepillantást enged a diákoknak: megmutatja, hogyan zajlik a reggeli tréning, miként koreografál, dolgozik táncosaival és az adott produkcióban miként fogalmazza meg, álmodja tánclépésekbe mondanivalóját.

A kezdeményezést a közönség is szereti, az előadásokra a háromszáz fős szegedi kisszínházi nézőtér másfél fél nap alatt megtelik - tette hozzá.

A társulat az évadban tovább folytatja a sorozatot, következő alkalommal a Szegedi Kortárs Balett legújabb produkcióinak születését, Lendvay Kamilló A mennyei város és Igor Sztravinszkij A katona története című előadását ismerheti meg a közönség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását