2024. április 24. - György

Magyarul is olvasható az EBESZ média útmutatója

Magyarul is megjelent az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) áprilisban közzétett média-önszabályozási útmutatója.
2008. november 3. hétfő 18:20 - Hírextra
"Az erős média legerősebb támasza a közönség támogatása" - hangoztatta a kötet hétfői, budapesti bemutatóján Haraszti Miklós, az EBESZ sajtószabadság-biztosa, a kötet felelős kiadója.
Véleménye szerint ez a fajta együttműködés a más-más irányultságú, de a demokratikus működést szolgálni kívánók közös fellépésének gyakorlóterepe lehet.

Haraszti Miklós azt mondta: az önszabályozás Magyarországon három jogszabállyal szemben is "megacélozhatja" a médiát. Ezek közé sorolta a rendszerváltás előtt elfogadott sajtótörvényt, a módosítás előtt álló médiatörvényt, valamint a büntető törvénykönyvet.

Utóbbi kapcsán arról beszélt: dekriminalizálni kellene az újságírói vétségeket, valamint meg kellene szüntetni azt, hogy ezeket börtönnel lehessen büntetni. Mint mondta, a börtön "a legnagyobb megfélemlítő és öncenzúra-gyártó erő".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását