2024. április 19. - Emma

Gallery by Night 2008

Gallery by Night címmel 11 napon át 11 új, egyestés tárlat várja az érdeklődőket a Stúdió Galériában szombattól; a kiállítássorozat cseh, szlovák, francia és olasz művészek mellett magyar alkotók erre az alkalomra tervezett munkáit mutatja be a közönségne
2008. október 29. szerda 08:41 - Hírextra
A kiállítóhely november 11-ig éjszaka tart nyitva: minden este 8 órától és más-más kortárs képzőművész, művészeti csoport alkotásait vonultatja fel. Az érdeklődők szombaton a szlovák Tomás Dzadon és Csákány István kiállítását tekinthetik meg, vasárnap a cseh Jirí Thyn és Fodor János munkái várják a kortárs képzőművészetet kedvelő publikumot - közölte a Fiatal Képzőművészek Stúdiója az MTI-vel.

A naponta új érdekességet kínáló eseménysorozat teret ad több szlovák alkotónak, így a Kassa Boys művészeti csoport mellett Jaroslav Kysa, Boris Sirka és Svetlana Fialová művei láthatók, a csehek közül Eva Koátková, Mark Ther, Dominik Lang és Ivan Svoboda alkotásai tekinthetők meg.
Magyarországot Mécs Miklós, Fischer Judit, Szörényi Beatrix, Halász Péter, Keserue Zsolt, Borsos-Lőrinc Lilla, Huszár Andrea és Rácz Márta, Franciaországot Amande In, míg Olaszországot Eugenio Percossi képviseli.

A Gallery by Night 2008 három intézmény együttműködésében valósul meg: a prágai Centre for Contemporary Art FUTURA 7 cseh, szlovák, olasz és francia művészt, a kassai Make-up Collective három szlovák alkotót és egy művészeti csoportot ajánlott a kiállításokra; a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) pedig kortárs magyar művészeket állított párba a külföldiekkel. Az FKSE célja ugyanis, hogy az alkotók kerüljenek munkakapcsolatba, a kiállítássorozat hangsúlya is a közös művek, installációk és szituációk megteremtésén van.

A Stúdió Galéria és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója 1991 óta rendezi meg a Gallery by Night című kiállítássorozatot; az évek során számtalan alkotó került ennek keretében egymással munkakapcsolatba, s együttműködésük eredményeként valósultak meg az éjszakai kiállítások.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását