2024. április 18. - Andrea, Ilma

A szabolcsi önkormányzat euróban bocsátja ki a kötvénycsomagot

A pénzügyi válság miatt ingadozó árfolyamra tekintettel euróban bocsátja ki hatmilliárd forint értékű fejlesztési kötvénycsomagját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat - erről a közgyűlés tagjai rendkívüli ülésen döntöttek szerdán Nyíregyházán.
2008. október 29. szerda 13:23 - Hírextra
A kötvények ellenértékéből az európai uniós pályázati támogatásokkal megvalósuló közintézmény-fejlesztések saját forrási összegét finanszírozza a térségi helyhatóság - mondta Seszták Oszkár, a közgyűlés fideszes elnöke az MTI-nek.

Hozzátette: az önkormányzat a korábban elfogadott beruházási program szerint használja fel az összeget.Ennek megfelelően folytatják a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház, a fehérgyarmati Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő, valamint a nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház korszerűsítését. Idegenforgalmi központtá alakítják át a tiszadobi Andrássy-kastély épületét, öt iskolát modernizálnak, egy új ápoló-gondozó intézményt építenek, illetve fejlesztik a gyermekvédelmi és lakásotthoni hálózatot is. A nyíregyházi színészlakások és a sportcsarnok rekonstrukciója szintén szerepel az elképzelések között.

A nyíregyházi kórházban 13 milliárd forintos költségből az infrastruktúrát fejlesztik, összevonják az eddigi két telephelyet, továbbá modernizálják a belgyógyászati és gyermekgyógyászati, illetve a kardiológiai betegellátást. Fejlesztik a sürgősségi részleget is, új épületben alakítják ki azt az egységet, ahol az azonnali orvosi beavatkozást igénylő kezeléseket végzik.

Ehhez megteremtik a kor követelményei szerinti diagnosztikai és informatikai hátteret is.A fehérgyarmati kórházban szintén a sürgősségi osztályt fejlesztik, valamint szűrő- és prevenciós központot alakítanak ki, rehabilitációs részleget hoznak létre.A nagykállói kórház teljes épületét felújítják és ott is kialakítanak egy rehabilitációs centrumot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását