2019. augusztus 25. - Lajos, Patrícia

Elhunyt Hollywood divatjának pápája

Richard Blackwell divatmogul, a hollywoodi hírességek öltözködésének fáradhatatlan bírálója 86 esztendős korában elhunyt.
2008. október 20. hétfő 17:01 - Hírextra
Az idős divattervező vasárnap halt meg bélfertőzés nyomán fellépett komplikációk következtében egy kórházban - jelentette be szóvivője. Korábbi értesülések szerint augusztusban összeesett Los Angeles-i otthonában, kómába került, s azóta egészségi állapota folyamatosan hanyatlott.

Blackwell közel félévszázada évente közzétette "a legrosszabbul öltözött" sztárok listáját, s olyan hírességekről szedte le a keresztvizet, mint Gábor Zsazsa, Britney Spears vagy a tavalyi kipécézett: a rövid szoknyái miatt kritizált Victoria Beckham.

Eredetileg maga is színészként indult, aztán átnyergelt a divatra - az utóbbi 35 évben saját ruházati láncot vezetett -, ám valódi hírnevet azzal vívott ki magának a szakmában, hogy a hatvanas évektől kíméletlenül nevetségessé tette a sztárok öltözködési hóbortjait.

Vitriolos véleménye egy celebritást sem kímélt, akiről úgy vélte, hogy nem olyan a megjelenése, amilyennek lennie kellene. Cameron Diazról azt mondta, olyan mintha "egy színvak cirkuszi bohóc öltöztetné", Madonna ruházatát, bármit viseljen is, menthetetlenül giccsesnek nevezte, Mary Kate Olsen szerinte "topis fogpiszkáló egy hurrikán csapdájában", Renée Zellweger: "karóra húzott festett úritök", Björk pedig szerinte "a sötétben táncol - és ott is öltözik". De II. Erzsébet sem úszta meg: "a palota karácsonyfája, vagy csak udvari bolond?" - tette fel a költő kérdést a brit uralkodó ruhatárával kapcsolatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását