2024. április 23. - Béla

Vigyázó szellemek

Elérkezett az idő, mikor a szellemsztorik előtérbe kerülnek, nincs ez másképp az amerikai Washington megyében sem. Kísértettörténetekkel ijesztgetik egymást az ott élők. De néha megmagyarázhatatlanná válnak az események, és pánik lesz úrrá a környéken.
2008. október 18. szombat 12:26 - Hírextra
A legjobb történetek sötét, ködös éjszakákon születnek, és bagolyhuhogás, farkasvonyítás teszi őket még hitelesebbé. Az ilyen históriákat többnyire könyvekből költik át a mesélők, egy legenda részei, amiket persze nem lehet cáfolni. Beth Scott és Michael Norman könyve a „Haunted Heartland” amely valós szellemtörténeteket dolgoz fel, rengeteg ilyen babona alapja. A minnesotai mesék a tengerentúlon is ismertek, és Európa-szerte is rémületbe ejtik az embereket.

Leghíresebb történetük egy 14 éves lányról, Mary Sharpe-ről szól. A lány kómába esett, és míg teste tehetetlenül feküdt Stillwateri házában, addig asztrális teste aktívan dolgozott. Önkívületi állapotban találkozott egy Edwin Emeny nevű fiúval. Mikor a kislány visszatért az élők közé, elmesélte élményeit. Édesanyja azonnal pszichiátriára vitte, ahol Mary elmesélte az orvosoknak, hogy megismerkedett egy fiúval, akivel barátságot kötött. A lány pszichiáterét, Dr. Cora Emenyt sokkolták a hallottak. A szakember 15 éve vesztette el testvérét, akit Edwin Emenynek hívtak.

A két író az új évezredben is megtalálja a legrejtélyesebb sztorikat, melyekről 2001-ben jelent meg könyv „Haunted Wisconsin” címmel. Ebben a könyvben két történet is van St. Croix megye egyik városáról, Wisről, de rengeteg felfoghatatlan monda helyet kap a könyvben. Az egyik legendás történet az Aldrich család életéről szól. Egy korai telepes a városban, Dr. Philip Aldrich az évek során aktív közösségi vezetőként vált híressé. A dicsőség mellé szép vagyont is gyűjtött a családfő. Mikor Philip meghalt, minden vagyonát fia, Paschal örökölte, bár a legértékesebb kincset, a szerencsét nem birtokolhatta, apja mázlija sajnos elkerülte.

A fiatalember családjával egy kis házba költözött a „Coulee Road” központjába, mely ma az Interstate 94. címen található. Paschal nagy földterületen gazdálkodott éveken keresztül, míg súlyosan megbetegedett, így vagyona nagy részét orvosságokra költötte. Mikor Paschal 1860-ban meghalt, a lakást kísértetjárta házzá nyilvánították. A családtagok, barátok és a szomszédok is azt állítják, hogy Paschal szelleme éjszakánként a ház körül kóborol, így óvja családját az esetleges veszélyektől.
Forrás: RTL Bulvár
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását