2024. április 25. - Márk

Őszi tárlat Sopronban

Őszi tárlat nyílt a Győr-Moson-Sopron megyei képzőművészek alkotásaiból szombaton Sopronban.
2008. október 18. szombat 20:19 - Hírextra
Az idei felhívásra 70 alkotó több mint 120 munkát nyújtott be. Közülük mintegy félszáz alkotást válogatott be a kiállításra a szakmai zsűri 38 művésztől - mondta Ponty Zita, a megyei önkormányzat sajtóreferense a megnyitó alkalmából az MTI-nek.

Az előző évekhez hasonlóan ez évben is szinte valamennyi megyében élő képzőművész jelentkezett új alkotással a tárlatra, de érkeztek pályaművek naív festőktől is.

Az elmúlt évekhez képest javult a megyei tárlatra érkezett alkotások színvonala - tolmácsolta a szakmai zsűri véleményét a sajtóreferens. Közlése szerint a szakemberek úgy látják, hogy a megye képzőművészeinek munkáiban az újrealizmus helyett inkább az absztrakció jelenik meg.

A megnyitón hozták nyilvánosságra a díjazottakat. A megyei önkormányzat díjában részesült Borbély Károly festőművész, a győri polgármesteri hivatal díját Járóka János naív festő, a soproni polgármesteri hivatal díját pedig Imre Eszter, a Nyugat-magyarországi Egyetem alkalmazott művészeti intézetének végzős egyetemi hallgatója kapta. A mosonmagyaróvári polgármesteri hivatal díjában Varga György festőművész, a csornai polgármesteri hivatal díjában pedig Szilágyiné Jéger Terézia festő részesült. A kapuvári polgármesteri hivatal díját Kurcsis László grafikusművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének díját Tatai Renáta képzőművész nyerte el. Kelemen Benő Benjámin grafikusművész a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ díját, Újvári Gábor grafikusművész, a Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok Igazgatósága díját kapta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását