2024. április 18. - Andrea, Ilma

Presser koncert lesz az Arénában

Presser Gábor saját szerzeményeit adja elő január 24-én a Papp László Budapest Sportarénában. A zeneszerző és billentyűs a koncertről tartott hétfői budapesti tájékoztatón hangsúlyozta: soha nem lépett még fel az LGT nélkül ekkora helyen.
2008. október 13. hétfő 15:01 - Hírextra
Megjegyezte: az LGT-vel játszott 400 ezer ember előtt, a két szigeti koncerten is 50-50 ezren voltak, s tízezrek előtt léptek fel a Tabánban is, arra azonban az elmúlt 40 évben még nem volt példa, hogy az arénában szólókoncertet adjon.

Mint Presser Gábor elmondta, szórakoztató, egyúttal összefoglaló koncertre készülnek zenésztársaival; az együttes vezetője Borlai Gergő dobos, a tagok között ott lesz Kovács "Kovax" Péter billentyűs, énekes, Sipeki Zoltán gitáros és Papesch Péter basszusgitáros. Az együttest fúvósok és vokalisták egészítik ki. A vendégzenészekről Presser Gábor nem akart beszélni, azt viszont elárulta: lesz amikor hatvanan-hetvenen lesznek a színpadon, de olyan is, amikor csak ő egyedül.

Ami az elhangzó dalokat illeti, Presser Gábor elmondta: ez elmúlt évtizedek szerzeményei közül 106-ot gyűjtött össze, amelyeknek lejátszásához 7 óra 40 percre lenne szükség. Mivel ennyi idő nem lesz az arénában, a közönség választhatja ki, mely dalokat szeretné meghallgatni a januári koncerten. Az érdeklődők a www.1koncert.hu oldalon szavazhatnak kedvenceikre. Presser Gábor szerint lehet, hogy a közönség választása megegyezik majd a sajátjával.

Hozzátette: egyes dalok nem változnak lényegesen, de lesz, amelyiket jelentősen átdolgoznak. A dalok között sok olyan lesz, amit a közönség nemcsak tőle ismerhet, így lehet számítani például Omega-számra is.

Hangsúlyozta: jó estét szeretne, ami egyszerre filmes, színházas, cirkuszos, csendes és hangos rock and roll koncert. Azt is közölte, hogy a januári koncertet rögzíti a Magyar Televízió, s a felvétel alapján DVD készül.

Presser Gábor beszámolt arról is: még nem dőlt el, hogy 2009 szeptemberében melyik vasárnap rendezik meg a magyar dal napját, amelynek védjegybejelentését csaknem egy hónapja hirdette meg a szabadalmi hivatal. Hozzáfűzte: a televízió hamarosan bemutatja a magyar dal ünnepéről készült felvételt.

A Kossuth- és Erkel-díjas zenész, zeneszerző, érdemes művész 1967-ben billentyűsként lett tagja az Omega együttesnek. Számos nagysikerű szám komponistája volt, a Gyöngyhajú lány című szerzeménye nemzetközi sikereket is aratott. 1971-ben három zenésztársával megalakította az LGT-t, amely az első hazai supergroup volt. Presser Gábor több hazai előadónak - Zoránnak, Katona Klárinak, Hevesi Tamásnak - írt sikeres albumokat, emellett számos musical zeneszerzője.

Főbb színpadi művei: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról (1973), Harmincéves vagyok (1975), Jó estét nyár, jó estét szerelem (1977), A próba (1982), A padlás (1987), a Szent István körút 14. (1998), a Túl a Maszat-hegyen (2005) és a Magyar Carmen című táncjáték (2007). Presser Gábor nevéhez számos filmzene is fűződik, például a Ripacsok, a Sztracsatella vagy a Szerelem utolsó vérig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását