2024. március 29. - Auguszta

Hollywoodot nem zavarja a válság

Az Egyesült Államokat sújtó pénzügyi válság láthatóan nem befolyásolja a Hollywoodban folyó munkát. A jövő tavasz és nyár közötti időszakra 40 film elkészítését tervezik, holott még mindig beárnyékolja az eget a filmipar sztrájkja.
2008. október 13. hétfő 17:58 - Hírextra
A Variety című folyóirat szerint a nagy stúdiók a 2010-re és 2011-re tervezett filmbemutatókra százmilliókat biztosítottak: kiemelkedő produkciónak számít James Cameron Avatar című filmje vagy a Robert Downey jr.-ral visszatérő Vasember 2.

2010 elején kezdik forgatni a Torrente, a törvény két balkeze című spanyol vígjáték amerikai változatát - tudta meg az EFE. "Már írják a forgatókönyvet, de még nem dőlt el, kik lesznek a szereplők, és ki rendezi majd" - mondta el a New Line stúdió egyik illetékese.

Nagy várakozások kísérik az Angelina Jolie főszereplésével készülő Edwin A. Salt című filmet, akárcsak a Tim Burton rendezte újabb Alice Csodaországban-feldolgozást, valamint Darren Aronofsky Robotzsaruját és Kenneth Branagh Thor című akciódrámáját, a nagy kasszasikert arató Szex és New York második részét vagy a Ridley Scott rendezésében születő Nottingham című Robin Hood-mozit Russell Crowe-val a sztárszerepben.

A Variety szerint a tervezett filmbemutatók a színész szakszervezet sztrájkjának a végét is jelentik egyben, annak a munkabeszüntetésnek a végét, amely soha nem vált hivatalossá, de azt eredményezte, hogy 2007 októbere óta számtalan projekt nem kapott zöld utat.

A folyóirat hivatkozik a stúdiók és a szakszervezetek közötti konfliktusokra is. A többséget képviselő Screen Actor's Guild (SAG) még mindig nem írta alá az új munkamegállapodást, amelyet a kisebb szervezetek már aláírtak.

A vita arról folyik, hogy mennyi pénzt kapjanak a színészek a DVD-k és más, újabb technológiával készülő filmek forgalmazásából.
"Amikor sztrájk fenyeget, ahogyan novemberben történt a forgatókönyvírók esetében, a stúdiók arra törekszenek, hogy mielőbb befejezzék a folyamatban lévő munkálatokat. Ugyanakkor a stúdiók is multinacionális cégek, és ha az ország gazdasági helyzete továbbra sem változik, a válság elhúzódik karácsonyig vagy a jövő év elejéig, akkor látszik majd igazán, mekkora a probléma, és a Sony vagy a Universal sem marad kívül a hitelválságon" - mondta el az EFE-nek Eduardo Martínez, Los Angeles-i közgazdász.

"Az emberek el akarnak szakadni a valóságtól, valós problémáiktól, és erre nincs alkalmasabb, mint a nagy költségvetésű filmek, amelyek ezreknek adnak munkát és rengeteg pénzt hoznak Los Angelesnek" - vélekedett a filmvárosbeli forgatási engedélyek felett rendelkező Todd Lindgren, a FilmL.A. Inc. vállalat kommunikációs elnökhelyettese.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását