2024. március 29. - Auguszta

Az AC/DC Budapesten zúz

Jövő tavasszal Budapestre érkezik az AC/DC. Az ausztrál rockegyüttes március 23-án a Papp László Sportarénában ad koncertet a Black Ice című új album turnéjának egyik utolsó európai állomásaként.
2008. október 12. vasárnap 13:25 - Hírextra
Nagyszerű hírrel szolgál az AC/DC turnéhonlapja a banda rajongóinak: Angus Youngék 2009. március 23-án, 17 évvel első budapesti koncertjük után ismét hazánkba érkeznek új albumuk, a Black Ice turnéjának keretében. Jegyeket október 15-én délelőtt 10 órától lehet rendelni a rajongói oldalon.

A banda nyolc éve nem adott ki lemezt. A Black Ice-t a zenekar honlapján is meg lehet majd rendelni. A lemez Ausztráliában október 18-án, szombaton, a világ többi részén pedig 20-án, hétfőn jelenik majd meg. A Black Ice-on megjelenő tizenöt dalból négy címében szerepel a "rock 'n' roll".

Ugyanakkor a lemez valamilyen módon kiszivárgott és már fölkerült a fájlmegosztó oldalakra, azonban a szaksajtó értesülései szerint az AC/DC kiadója, a Sony Music ezért "áldalokkal" kezdte bombázni azokat, így senki sem lehet biztos abban, mihez jut hozzá fizetés nélkül.

Talán azért, hogy étvágyat csináljon a lemezhez, a banda kiadója, a Columbia szeptember 9-én piacra dob egy régi DVD-felvételt is, amely 1996 júliusában készült egy madridi koncerten.

A boogie rockot játszó AC/DC 1973-ban alakult Sydney-ben, a skót származású Young-testvérek jóvoltából. Később az együttes Londonba költözött. Legismertebb albumuk az 1979-es Highway to Hell. Énekesük, Bon Scott 1980-ban egy átmulatott éjszaka után meghalt, helyét Brian Johnson vette át. A vele készített első lemez, a Back In Black számos dala is slágernek bizonyult, és az együttes sikeresebb lett, mint valaha.

Később aztán elfogyott a lendület, több, a szakma és a közönség által is ötlettelennek ítélt lemezt adtak ki, de az 1995-ös Ballbreakerrel újra régi formáját hozza a kvintett. Rákövetkező, egyben eddigi utolsó lemezüket, a Stiff Upper Lipet 2000-ben adták ki.

Angus Young védjegyévé vált a fellépésekkor viselt iskolai uniformis. Az AC/DC legfőbb erényét tartják a legnagyobb hátrányának is, nevezetesen, hogy zenéjük nem változott az évek során: albumról albumra írják az egyforma rocknótákat. Mindenesetre eddig kétszázmilliónál is több lemezt adtak el világszerte.

Az AC/DC eddig egyszer, 1991-ben lépett fel Magyarországon.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását