2024. április 16. - Csongor

Ákossal indult be Debrecen

A 40 éves Ákos hétvégi jubileumi koncertjeivel megkezdődött a Debreceni Őszi Fesztivál idei programsorozata.
2008. október 12. vasárnap 18:13 - Hírextra
A nagy érdeklődésre tekintettel pénteken és szombaton is megtartották az Ákos-40 koncertet a Kölcsey Központban, amelynek zsúfolásig megtelt hangversenytermében így több mint 2200-an lehettek részesei a születésnapi bulinak.

A születésnapi együttlétnek külsőségekben is megadták a módját: Ákos szmokingban, a zenészek is csokornyakkendőben - ahogy Ákos kifejtette: pingvinjelmezben - léptek az ugyancsak ünneplőbe öltözött közönség elé.

A közismert slágerek is kicsit másként, ünnepibben szóltak ezeken az estéken - jegyezte meg az egyik debreceni Ákos-rajongó, aki - mint az MTI-nek mondta - percet sem hagyna ki, vagyis pénteken és szombaton este is ott volt "Ákoson a Kölcseyben".

Az őszi fesztivál programsorozata hétfőn az 55 éves Debreceni Hajdú Táncegyüttes műsorával folytatódik a Kölcsey Központban. A Népművészet Európa Díjával kitüntetett együttes 1953-ban alakult.

A gitármuzsika kedvelőinek jelent majd bizonyára emlékezetes perceket az amerikai Alex de Grassi gitárestje kedden; egy nappal később pedig a klasszikus muzsika szerelmesei számíthatnak igazi csemegére: a Beethoven-est keretében a Debreceni Filharmonikus Zenekar és a Kodály Kórus lép közönség elé Karolos Trikolidis vezényletével.

A Debreceni Őszi Fesztivál egyik monumentális produkciójaként a tízezres Főnix Csarnokban mutatja be a fővárosi József Attila színház Dés-Nemes-Koltai-Nógrádi: Sose halunk meg című zenés játékát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását