2024. április 19. - Emma

Kirabolták Usztics Mátyás társulatát

Ismeretlenek ellopták az Usztics Mátyás nevével fémjelzett Nemzeti Kamara Színház hang- és fénytechnikai berendezéseit egy gyáli raktárból. A gyáli Arany János Művelődési Házba meghirdetett pénteki előadás azonban nem marad el.
2008. október 2. csütörtök 14:20 - Hírextra
A Nemzeti Kamara Színház pénteki előadása, Váradi Nagy Bella Holnap kedd van című darabjának bemutatója előtt csütörtökön tartották volna a főpróbát, és ekkor derült ki, hogy a gyáli óvoda raktárából ismeretlenek ellopták a technikai berendezéseket.

Usztics Mátyás, a Nemzeti Kamara Színház alapító igazgatója az MTI-nek elmondta: a hangtechnikai berendezések mellett ellopták a fénytechnikát is, a kár becslése szerint egymillió forint lehet, ami súlyos érvágás a vidéken is rendszeresen fellépő társulatnak. A tolvajok mindössze egy kazettás magnót hagytak a felszerelésből.

Mint mondta, kölcsön-felszereléssel mindenképpen megtartják pénteki bemutatót - ami az évad első előadása lesz -, mert nem szeretnék cserbenhagyni a közönséget.

A cég, amelytől eredetileg vették a hangtechnikát, felajánlott egy ugyanolyan berendezést, mint amilyet elloptak, így nem kell megtanulniuk egy új rendszer kezelését, és délután már a Debrecenből érkező felszereléssel kezdhetnek az utolsó próbához. Az előadáshoz szükséges fénytechnikát pedig egy barátjuk bocsátja a társulat rendelkezésére - tette hozzá Usztics Mátyás.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Módis Ági az MTI megkeresésére azt közölte: a feljelentés szerint július 14. és október 1. között lophatták el a felszerelést. A rendőrség lopás miatt indított eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását