2024. április 24. - György

Európa kutyakiállítás

15 év után ismét Budapesten találkoznak Európa és a világ "kutyásai": a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete nagyszabású eseményére, az Európa kutyakiállításra rekordszámú, 15 ezer nevezés érkezett.
2008. szeptember 25. csütörtök 23:48 - Hírextra
A kapcsolódó rendezvényekre további 9 ezer kutyát neveztek. Az eseményt október 3. és 5. között a Hungexpo csarnokaiban és szabad területén, valamint a szomszédos Kincsem Parkban rendezik meg - hangzott el a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A rendezvény mottója: három nap a felelős állattartás jegyében. Október 4-én, szombaton lesz az Állatok Világnapja, amikor Állatvédelmi konferenciának is helyet ad a kiállítás - mondta Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete elnöke.

A háromnapos esemény ideje alatt ugyanazon a területen Nemzetközi Macskakiállítást, díszmadár-, nyúl, tengerimalac- és más kisállat-kiállítást is láthatnak az érdeklődők. A programok között számos kutyás bemutató, ügyességi verseny található. A színpadon hírességek közreműködésével hívják fel a rendezők a figyelmet a felelős állattartásra. A részletes program elérhető a www.eurodogshow2008.hu című honlapon.

A sajtótájékoztatón is megjelent néhány ismert személyiség, Pécsi Ildikó, Kiki és Bodrogi Gyula. Szacsvay László magyar vizslájával érkezett. A rendezvény védnöke Gémesi György, az Önkormányzatok Szövetségének elnöke, valamint Náray Tamás divattervező.

Az esemény egy napját az ifjúság oktatására kívánják fordítani a szervezők, ezért október 3-án, pénteken a csoportosan érkező általános és középiskolás diákok a II. kapunál ingyenesen mehetnek be, ha előzetesen regisztráltak.

Az Európa Kutyakiállítás tizennyolc éves hagyománnyal rendelkezik. Az elsőt 1990-ben Veronában rendezték, a másodikat Budapesten 1993-ban. Az olaszországi háromezres nevezési létszám után a budapesti 6600 kutya már akkor is igen nagy szenzáció volt. 1996 óta az FCI (Federation Cynologique Internationale), a legtekintélyesebb kutyás világszervezet évente ítéli oda a rendezési jogot pályázat útján valamely országnak.

Tizenöt év után Maastrich, Luxemburg, Koppenhága ,Tel-Aviv, Poznan, Párizs, Genova, Bratislava, Barcelona, Helsinki és Zágráb érintésével érkezett vissza Budapestre a látványos kutyás show.
A legmagasabb nevezési létszámot eddig Párizsban regisztrálták, 11.115 kutyával. A 2008-as budapesti kiállítás ezt a rekordot dönti meg most a tizenötezres létszámmal.

Az idei kiállításon öt kontinens 61 országából érkeznek a "kutyások" és sokan közülük most először látogatnak Magyarországra. Budapest szállodái már hónapokkal ezelőtt megteltek erre az időpontra. A magyarok után a legtöbben Oroszországból érkeznek, majd őket követik az olaszok, csehek, franciák, finnek, németek. Annak ellenére, hogy európai kiállításról van szó, a világ minden részéről nagy az érdeklődés. Kiállítók érkeznek az Egyesült Államokból, Thaiföldről és Dél-Amerika országaiból is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását