2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Isteni színjáték balett?

Dante Isteni színjátékának balettváltozatával készül a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozatra a Pécsi-, a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett, a világpremierről szóló megállapodást a társulatok vezetői kedden írták alá a baranyai meg
2008. szeptember 23. kedd 21:05 - Hírextra
Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője az aláírást követő sajtótájékoztatón a még tervezés alatt álló produkcióról elmondta: szándékaik szerint három felvonásos előadás lesz, melyben mintegy hetven táncos kap szerepet. A koreográfiát a három vidéki balettműhely közösen dolgozza ki, a zeneszerzéshez neves szerzőt szeretnének megbízni.

Hozzátette, a darab kiválasztásánál szerepet játszott, hogy az Isteni színjáték az európai kultúrában egyetemes tartalommal bír, továbbá izgalmas, és a jelenetekben, vizualitásban rengeteg lehetőséget tartogat a művészek számára.

Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója arról szólt, hogy az összefogás a pécsi EKF-program Egy mindenkit visz elvén alapul, azaz a cím elnyerésére kiírt hazai pályázat győztese bevonja a rendezvényekbe korábbi vetélytársait, lehetőséget adva számukra a bemutatkozásra.

Próbákat éppen ezért mindhárom városban tartanak és a produkciót Szegeden és Győrben is láthatja a közönség.Kiss János, a Győri Balett igazgatója azt emelte ki, hogy bár e három vidéki balettműhely valahol konkurense egymásnak, az EKF értékei mentén azonban szívesen dolgozik együtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását