2024. március 19. - József, Bánk

Ősbemutató Nyíregyházán

Ősbemutatóra készül a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, a teátrum szombaton játssza először Visky András Fényárnyék című darabját - közölte a társulat sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
2008. szeptember 22. hétfő 14:15 - Hírextra
Páskándi Géza Sugár királylány és Árnyék herceg, avagy Mióta van árnyéka a fénynek című vázlata alapján gyermekeknek készült a mű, amelyet Tóth Miklós rendez - mondta Magyar Krisztina.

Hozzátette: a főbb szerepeket Fellinger Domonkos, Kuthy Patrícia, Fridrik Noémi, Jenei Judit, Pásztor Pál, Szalma Noémi és Tóth Zoltán László játssza.

A nyíregyházi színház az új évadban a Fényárnyék című darab bemutatása mellett további hat premiert tervez a nagyszínpadon, hármat pedig a kamaraszínpadon.

Szerepel a műsortervben Szörényi-Bródy Kőműves Kelemen, Mihail Bulgakov A Mester és Margarita, Ray Cooney A miniszter félrelép, Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk, Bohumil Hrabal Sörgyári capriccio és Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című darabjának premierje.

A Krúdy Gyula Kamaraszínpadon Márai Sándor Parázs és más, Ödön von Horváth Kasimir és Karolina, valamint Reginald Rose Tizenkét dühös ember művét mutatják be.

Az eddig játszott darabok közül tizennégy maradt műsoron, többek között a My Fair Lady, a Valahol Európában, a Csárdáskirálynő, a Rovarok, az Amadeus, és a Száz év magány című színjáték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását