2024. március 29. - Auguszta

Új gyermek és ifjúsági programok a kaposvári múzeumban

Új, kimondottan kisgyerekeknek és fiataloknak szánt programokkal gazdagodott a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum ajánlata - tudatta Szalay Lilla, a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatósága közművelődési osztályvezetője kedden az MTI-vel.
2008. szeptember 9. kedd 12:34 - Hírextra
Mint arról beszámolt, a Somogy természeti értékeit bemutató kiállításhoz kapcsolódóan egy óvodapedagógus zenés-bábos előadásokat tart, amely az állat- és növényvilág megismertetése mellett játékos formában a környezetvédelem fontosságára is felhívja a kicsit figyelmet.

Egy másik programhoz, a kora középkor és a reneszánsz világával való megismertetéshez a kisiskolásoktól a középiskolás korosztályig, a fiatalok egy szélesebb csoportját szeretnék megnyerni - tette hozzá az osztályvezető, megjegyezve: ehhez jó partnerre találtak a már országszerte is jól ismert kaposvári Fekete Hollók Lovagrendben, akik korábban a nagysikerű Tatár kiállításon tartottak bemutató foglalkozásokat.

A mintegy egy órás foglalkozáson a koraközépkor és a reneszánsz korának fegyvereiről, páncéljairól, harci módszerekről kaphatnak ízelítőt a részvevők, oly módon, hogy maguk is fel- és kipróbálhatnak viseleteket, fegyvereket - magyarázta Szalay Lilla.

A foglalkozások célja, hogy ne csak tankönyvekből ismerjék meg a gyerekek a természetet, a történelmet - hangsúlyozta az osztályvezető, hozzátéve: emellett a diákok megismerkedhetnek a múzeummal és a muzeológusok munkájával is.

Szalay Lilla elmondta továbbá, hogy a kaposvári megyei múzeum is kapcsolódott a Reneszánsz Év 2008 keretében meghirdetett Reneszánsz túrák elnevezésű programhoz, amelynek keretében mintegy 30 csoport jelentkezett be hozzájuk az ország különböző településeiről. Október végéig hetente két-három csoportot fogadnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását