2024. április 25. - Márk

Balatoni bűncselekmények áldozatain segített a Fehér Gyűrű

A külföldiek többször is elismeréssel nyilatkoztak a Fehér Gyűrű áldozatvédő közhasznú egyesület balatoni szezonban működő siófoki irodájáról, ahol idén eddig 242 áldozat kért segítséget, és közülük 171-en összesen kétmillió forintnyi támogatásban részesü
2008. szeptember 4. csütörtök 19:03 - Hírextra
Fügedi László, a siófoki iroda vezetője az MTI-nek a tapasztalatairól beszámolva elmondta, a Balatonnál az idei nyárban is legtöbbször vagyon elleni bűncselekmények; strandlopások, lakás- és kocsifeltörések áldozatai kértek segítséget a civil szervezettől. A tavalyi évhez hasonló számú áldozat között nőtt a magyarok, azon belül is az alföldi megyékből érkezett nyaralók aránya. Idén kevesebb autólopás történt, viszont emelkedett a kocsifeltörések száma, és megjelentek a korábban nem jellemző szállodai lopások áldozatai is.

Tekintettel arra, hogy az elmúlt években jelentősen csökkent a Fehér Gyűrű állami támogatása, és be kellett zárnia több - köztük a balatonfüredi - irodáját is, a siófoki iroda megmaradása alapvetően a helyi önkormányzat támogatásának és a rendőrség által biztosított helyiségnek köszönhető - fejtette ki Fügedi László.

Mint arról beszámolt, áldozatvédő szervezetük másfél hónapja levélben fordult az igazságügyi és rendészeti miniszterhez, kérve, hogy az uniós irányelveknek megfelelően kaphassanak a jelenleginél nagyobb állami támogatást közhasznú tevékenységükhöz, de eddig nem kaptak választ.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását