2024. április 23. - Béla

Bűnbandát fogtak

Ausztriában is működő, tolvajokból és orgazdákból álló bűnözői csoport került rendőrkézre Fejér megyében; a banda hat tagját összesen 27 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.
2008. augusztus 26. kedd 19:09 - Hírextra
A csoport egyik tagja Iváncsán, egy közúti ellenőrzésen bukott le, motorja ugyanis az alvázszám alapján szerepelt a körözési nyilvántartásban, a járművet Ausztriában lopták el - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 33 éves iváncsai férfi kihallgatásakor újabb és újabb adatok merültek fel arra vonatkozóan, hogy a gyanúsított nem egyedül lopta el a motorkerékpárt és nem ez volt az egyetlen lopás, amit elkövetett. Rövidesen újabb öt férfit fogtak el, ők augusztusban rendszeresen jártak át Ausztriába "bűnözni" - tette hozzá R. Szabó Ágnes.

Az elkövetők Bécsben főként kerékpárokat, robogókat tulajdonítottak el, Linz és St. Pölten környékén pedig üzemanyagot loptak kamionok felfeszített tartályaiból.

Magyarországon, Pusztaszabolcson júniusban betörtek egy családi házba, majd a katolikus templomba, júliusban pedig az iskola és az óvoda épületébe. A családi házból mindent elvittek, a műszaki cikkektől a pattogatott kukoricáig, a templomból réztárgyakat, képeket és negyven, különféle rózsafüzért tulajdonítottak el, az iskolából és az óvodából szerszámokat zsákmányoltak.

A házkutatások során több, bűncselekményből származó tárgy is előkerült.
A tolvajbanda ügyében a dunaújvárosi rendőrkapitányság folytatja le a nyomozást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását