2024. április 20. - Tivadar

Vendégségben Szabadkán

Az Égtájak Művészeti Találkozók sorozata második állomásához érkezett a Vendégségben Szabadkán című rendezvénnyel, amely szombaton kezdődik a bácskai városban.
2008. augusztus 22. péntek 20:10 - Hírextra

A határon túli magyar fiatalok budapesti találkozójának résztvevői közül csaknem 300 fiatal kapott meghívást a négynapos szabadkai eseményre - mondta el az MTI-nek Goldschmied József programigazgató.


A résztvevők a programokon túl megismerkedhetnek Szabadka és Palics épített örökségével, a bácskai Duna mente természeti szépségeivel. A magyar fiatalok föllépnek az Interetno Fesztivál gálaműsorán, s megismétlik az Égtájak Iroda évnyitó rendezvényén bemutatott, Vendégségben Mátyás udvarában című reneszánsz műsort.


Szombaton este Szabadka főterén nagy táncos gála lesz, Táncpanoráma címmel észt, grúz, lengyel, magyar, olasz, szerb, török, venezuelai és indonéz együttesek lépnek föl. Az érdeklődők Szabadkán a Honvéd Táncszínház Mezőség című műsorát is megnézhetik, s koncertet ad a többi között a Besh o droM együttes is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását