2024. április 24. - György

Az MSZP nem ünnepel Pártok-MSZP A debreceni MSZP nem ünnepel

"Az MSZP debreceni városi szervezete minden olyan városi megemlékezésről, koszorúzásról távol marad, amelyet Kósa Lajos polgármester a fideszes kampánygyűlések színvonalára silányít le a Magyar Gárda társulatának aktív közreműködésével" - közölték a párt
2008. augusztus 22. péntek 17:23 - Hírextra
Zsiros Zsolt pártelnök és Varga Zoltán városi alelnök annak kapcsán fejtette ki pártja álláspontját, hogy - szerintük - Kósa Lajos augusztus 20-át, állami ünnepünket is felhasználta "a Fidesz aktuálpolitikai üzeneteinek sulykolására".

Kifogásolták azt is, hogy Kósa a Szent István domborműnél elmondott beszédében felmentést adott azoknak a politikusoknak, akik nyíltan azonosulnak a Magyar Gárdával, mint ahogy azt is, hogy bár Kósa összefogásról beszél, ő maga minden állami ünnepet, megemlékezést bojkottál, "a hivatalos városi ünnepeket pedig önös pártpolitikai gyűlések színvonalára süllyeszt, az országot és annak lakosságát a végletekig megosztja".

Ezért és az elmúlt évekből már jól ismert ünnepi Kósa-magánszámok miatt maradt távol az MSZP debreceni szervezete idén az augusztus 20-ai városi ünnepségekről" - közölte Zsiros Zsolt.
Kijelentette: a jövőben az MSZP városi szervezete minden olyan városi megemlékezésről, koszorúzásról távol marad, amelyet Kósa a fideszes kampánygyűlések színvonalára silányít le a Magyar Gárda "társulatának" aktív közreműködésével.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, debreceni polgármester augusztus 20-án elmondott, a szocialisták által kifogásolt beszédében összefogásra és az állam megerősítésére szólított fel.
"Mindenkivel össze kell fogni, akivel lehet, hogy újrateremtsük azt az államot, amit Szent István alapított" - mondta a politikus.

Kijelentette: ma égetően vetődik fel a magyar államiság kérdése. Kósa Lajos szerint a mai magyar állam nem látja el alapfeladatait, nem segít az embereknek, nem ad biztonságot.
"Ma a magyar állam a szemünk láttára esik szét, válik funkciótlanná" - jegyezte meg. Kósa Lajos kijelentette: nagyon nagy a baj, sikeres Magyarország ugyanis nem létezik erős, jól működő magyar állam nélkül.

"Magyar államra szükség van" - mondta Kósa Lajos, majd megjegyezte: "aki a Magyar Gárdát hívja segítségül, nem őrült, csak kétségbeesett, mert a magyar államtól nem kap segítséget."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását