2024. április 16. - Csongor

Műgyűjtők éjszakája

A hőség és az eső ellenére több százan érdeklődtek a 9. Műgyűjtők éjszakája programjai iránt csütörtökön a budapesti Falk Miska utcában és környékén; az antik tárgyak szerelmesei kedvükre vásárolhatnak, ezenkívül 21 galéria kiállításai, előadásai és tárla
2008. augusztus 1. péntek 06:00 - Hírextra
A Balassi utcában elsőként a Ferenczi Enterior Antique és Design kiárusítása ragadja meg a figyelmet, hiszen 30-70 százalékos árengedménnyel csábítja boltjába a nézelődőket, a szemfüles vásárló így olcsóbban hozzájuthat egy-egy székhez, festményhez vagy szekrényhez.

A Falk Miksa utcában, a Pintér Antikban egy 12 éves kisfiú, Gerlóczy Zsigmond zongorajátéka bűvölte el a közönséget: az improvizációk egy gyönyörű Bösendorfer zongorán szólaltak meg. A zenehallgatás után az érdeklődők felfedező útra indulhattak az antik tükrök, csillárok, gyönyörűen megmunkált könyvesszekrények és pamlagok között a galéria boltívei alatt.

Expresszív címmel új kiállítás várja a látogatókat a Körmendi Galériában, ahol Kokas Ignác, Szabados Árpád és Hajnal Mihály festményei mellett feltűntek Várnagy Ildikó öntöttvas festett szobrai és Márkus Péter fából készült Pygmalionja. Ezt a tárlatot azonos címen némileg bővített formában az elmúlt években Kismartonban, Plzenben, Kassán láthatta a közönség, legutóbb pedig a bukaresti nemzeti múzeum adott neki otthont.

Érdekes a Körmendi Galérián olvasható felhívás, miszerint: "Dobd ki a szemetet és gyűjtsd kortársaidat!".

A HAAS Galéria zenés műsorral szórakoztatta csütörtökön az utcán sétálókat, de az eleredő eső elől sokan bemenekültek az Arts Factory Galéria II-be, amely a macskákat állította tárlatának középpontjába. A kiállítás Mamikon Yengibarian tíz bronz csavargó macskáját, Roberto Prina Antonucci macskás fotósorozatát és Halmi-Horváth István egy dichtihonját mutatja be.

Az érdeklődők ízelítőt kaphatnak a XX. századi dizájnbútorok és -tárgyak, valamint kortárs festmények aukciójával foglalkozó Ferenczi és Társai Aukciósház terveiből, majd megtekinthetik Bálint Endre Szentendrétől Párizsig című tárlatát az Erdész és Makláry Fine Arts-ban, ahol azonban nem könnyű nézelődni a sok látogató között.

A Dénes Galériában Dénes Sándor, az Első Pesti Szőnyeg Társaság elnöke tartott előadást A szőnyeg és a magyar szőnyegkultúra története címmel, sötétedés után pedig Egy színesebb világ címmel színes LED-világítási bemutatón vehetnek részt az érdeklődők az Erdész és Makláry Fine Arts-ban.Az estét Dresch Mihály dzsesszkoncertje zárja a Pintér Antikban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását