2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Gyermekrajz-kiállítás olimpiai témában

Vác és testvérvárosainak diákjai az olimpia témakörében készítettek rajzokat, amelyekből nagyszabású kiállítás nyílik pénteken a váci Madách Imre Művelődési Központban.
2008. július 24. csütörtök 11:41 - Hírextra
Franciaországból, Németországból, Szlovákiából, Finnországból, Romániából, Japánból, Kínából és Magyarországról érkeztek rajzok a váci önkormányzat pályázatára, amelyet tavaly év végén hirdettek meg. Összesen százharmincöt alkotás látható a kiállításon.

"Azzal a céllal hirdettük meg a pályázatot, hogy a sport és a képzőművészet jóvoltából a különböző országok diákjai közelebb kerüljenek egymáshoz" - mondta Váradi Iván Attila, a városi képviselő, a rajzpályázat ötletgazdája.

A fiatalok sokféleképpen ábrázolták hogyan látják az olimpiát. Egy francia diáklány Emlékmű című festményén például az öt karikába foglalt kínai írásjelek körül látható még a pekingi palota, a sydney-i operaház, a New York-i Szabadságszobor és az Eiffel-torony is. Egy német diák zsírkrétával a megnyitó ünnepséget ábrázolta, amint a sportolók egymás vállát ölelik át.

A XVI. Váci Világi Vigalom keretében pénteken három órakor megnyíló kiállítás augusztus 31-ig látható a váci Madách Imre Művelődési Központban, majd az alkotások októberben vándorkiállítás formájában a Párizs melletti Deuil-la-Barre-ba, Vác francia testvérvárosába is eljutnak. Ezen kívül a tárlat egy része a www.pekingklub.hu című honlapon is megtekinthető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását