2024. április 25. - Márk

Taxisokkal a biztonságért

Különleges "hírszerzői" képzésben részesültek a taxisofőrök a pekingi olimpia labdarúgó-mérkőzéseinek részben otthont adó északkelet-kínai Senjangban (Shenyang).
2008. július 23. szerda 15:45 - Hírextra
"A közigazgatási központ 19 ezer regisztrált taxival és közel 38 ezer taxisofőrrel rendelkezik. Ebből adódóan kézenfekvő volt az ötlet, hogy a város minden részén megforduló személyfuvarozókkal összefogva növelni lehet a nyári játékok biztonságát" - mondta Liu Csün-tao (Liu Juntao), a helyi tömegközlekedési hivatal tisztviselője. Hozzátette: a sofőrök azt is megtanulták, hogy mint "hírszerzők" miben segíthetik a felelős szervek munkáját.

A város vezetése 100 jüantól (2160 forint) 500 000 jüanig (11 millió forint) terjedő pénzjutalmat ajánlott fel azoknak, akik a biztonságra veszélyt jelentő eseményekről tesznek bejelentést, vagy jelentős ügyekben segítik a rendőrség munkáját.

A hatóságok őrizetben lévő gyanúsítottak elleni bizonyítékokat, bűnügyek szemtanúit, és egyéb bűnjeleket várnak, de a súlyos vagy nagy anyagi kárral járó közúti balesetek okozóiról és más jelentősebb eseményekről szóló információknak is örülnek.

Senjangban augusztus 6. és 12. között összesen 12 olimpiai labdarúgó-mérkőzést rendeznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását