2024. április 20. - Tivadar

Rámás csizmát visel a...

A hal jót tesz a lábnak: lerágja a bőrkeményedést. Ez a fő "szoftvere" a halpedikűrnek, amellyel már több hónapja szolgál egy szalon az Egyesült Államokban.
2008. július 22. kedd 12:06 - Hírextra
A váltás a borotváról amúgy szükséges volt a higiéniai szabályok miatt. A repedt sarkak, avagy az elhalt bőrfelületek rágására hadrendbe állított halak nem cápák, sem piranhák, hanem aprócska pontyok, melyek jól bírják, vagy legalábbis bírják a számukra elég meleg vizet. A hideget jobban szeretnék, ám azt a vendégek lábai nem kedvelik.

Egy-egy halpedikűrfürdő 15-30 percig tart. A halaknak nincs foguk, ezért csak az elhalt bőrfelületet rágogatják le, az épbe nem tudnak "beleharapni", illetve kárt tenni. Csiklandós lábúaknak persze nehezebb elviselni a dolgot, ám sokan kellemesnek találják a halak szorgoskodását.

A halak azonban nem végeznek teljes munkát, a lábfürdő után szükség van némi hagyományos pedikűrre is. Ami az árat illeti, a 15 perces halpedikűr 35 dollár, a 30 perces 50 (7 ezer forint).

A halpedikűrszalon tulajdonosa nagyban gondolkodik: szeretne egész testű szolgáltatást nyújtani - azaz nem csupán láb, hanem kádfürdőt - egyes bőrbetegségek kezelésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását