2024. március 29. - Auguszta

Csökkenő szobaárak

A kevesebb szobafoglalásra, illetve a kisebb érdeklődésre való tekintettel a pekingi hotelek jelentősen csökkentették áraikat az olimpia idejére.
2008. július 22. kedd 13:14 - Hírextra
A Ctrip.com weboldal információi szerint a legtöbb szállásadó a májusi, júniusi árakhoz képest a 10-20 százalékkal kevesebbért kínálja a szobákat, de vannak olyan hotelek is, ahol 40 százalékkal csökkentek az árak.

A háromcsillagos szállodákban a korábbi 700 jüanról (14.600 forint) 400 jüanra (8760 forint) esett egy éjszaka ára, míg a négycsillagos hotelekben jelenleg 1500 jüan helyett 800 jüanért szállhatnak meg a vendégek.

Peking 500 ezer külföldi vendégre számít az augusztusi ötkarikás játékok idejére, ám sokan éppen a magas árak miatt gondolták meg magukat, vagy problémájuk akadt a vízum megszerzésével kapcsolatban.

Eric Wong, az Ázsiai Ingatlanpiaci Kutatóintézet társigazgatója szerint a szállodák túl magas árakat szabtak meg, a biztonsági intézkedések viszont - amelyek miatt sokan nem tudtak elindulni Kínába - meglepetésszerűen érték a hoteleket.

"Egyébként a legtöbb korábbi olimpia előtt szintén csökkentek az árak a rendező város szállodáiban. Az olimpia után minden vissza fog állni a normális kerékvágásba" - mondta Wong.
A május eleji földrengés miatt szintén meglehetősen sok szobafoglalást visszamondtak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását