2024. április 18. - Andrea, Ilma

Boldog születésnapot!

Nem tudom, hogy mi lehet(ett) a levegőben október 18-a környékén, mindenesetre ma igazi születésnap-dömping van. A sajtó természetesen főleg Nelson Mandela 90. születésnapjával van elfoglalva. Mi pár szóval megemlékezünk másokról is.
2008. július 18. péntek 19:09 - paulson
1962. július 18-án született Jack Irons, akinek neve elsőre talán nem mond túl sokat. A Red Hot Chili Peppers és a Pearl Jam gondolom már annál inkább. E két zenekarban dobolt az úriember, előbbiben a nyolcvanas években, a Pearl Jamben pedig 1994-től játszott (helyére azóta a Matt Cameron került, akit a Soundgardenből ismerhettek).

A ma 33 éves Daron Malakian neve talán már sokaknak ismerősebben cseng. Akinek esetleg nem, annak elárulom: ő volt a System of a Down gitárosa, dalszerzője, és esetenként énekese. Most a Scars on Broadway együttes gitáros-énekeseként tevékenykedik.

1978. július 18-án Tony Fagenson látta meg a napvilágot. Jack Irons-hoz hasonlóan ő is a dobok mögött foglal helyet, méghozzá az egy X-akták epizód után elnevezett Eve 6 együttesben. 2004-ben feloszlott a zenekar, hogy aztán 2007-ben újrakezdjék (igaz, az eredeti három tagból csak ketten)

Nemcsak a szülőszobákban történtek miatt nevezetes a mai nap a rockzene történelmében (legalábbis a wikipedia napi gyűjtése erről árulkodik). Pár mondattal menjünk vissza a múltba, a legközelebb lévő 1974-es évbe először! Pontosan 34 évvel ezelőtt utasították ki John Lennont az Egyesült Államokból, mivel 6 évvel azelőtt Angliában bűnösnek találták marihuána birtoklása miatt, ezért nem hosszabbíthatta meg vízumát. 4 évvel mindezek előtt ingyenes koncerten vehettek részt a szerencsések a Hyde Parkban (London). És hogy kik zenéltek? A Pink Floyd és a Deep Purple.

Végül, de nem utolsósorban, nemcsak zenészeknek van ma a szülinapjuk, két lemez is ma „ünnepel”. 1953-ban jelent meg Elvis Presley első lemeze, My Happiness címen. 11 évvel később adták ki a Beatles „Hard Days Night” című albumát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását