2024. április 24. - György

Vége a PANKKKnak

Lezárultak a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) vidéki klubkoncert és infrastruktúra pályázatai: a 2008-2009-es évadban 74 helyszín kap támogatást rendezvények szervezésére, 47 klub pedig infrastrukturális fejlesztésekre - közölte B
2008. július 17. csütörtök 15:10 - Hírextra
Emlékeztetett arra, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) által, összesen 100 millió forintos keretösszeggel kiírt két pályázat célja a vidéki könnyűzenei klubok programkínálatának bővítése és technikai hátterének fejlesztése.

A harmadik alkalommal kiírt klubkoncert pályázat a PANKKK legnagyobb kerettel gazdálkodó programja. Az eredményeket bizonyítja, hogy a most lezárult szezonban a résztvevő klubok csaknem 1500 rendezvényre számoltak el támogatást, és ezek ötödén pályakezdő együttesek léptek fel.

Az idei kiírásra 96 klub nyújtott be pályázatot, összesen több mint 220 millió forint értékben. A szakmai zsűri javaslatai alapján a 70 milliós keretösszegből 51 település 74 klubja kaphat támogatást. Mint a kiírás hangsúlyozta, az elszámolásoknál idén is alapkövetelmény lesz a szerződések és számlák bemutatása, valamint a szerzői jogdíjak befizetése.

Mivel a PANKK klubkoncert támogatásai esetében kiemelt cél a rendezvények minőségének javítása, az előadók tiszteletdíjai és a szerzői jogdíjak mellett idén ősztől már promócióra is elszámolhatóak támogatások. Továbbra is alapkövetelmény azonban, hogy szeptembertől májusig minden nyertes klubnak havonta legalább egy élő könnyűzenei rendezvényt kell megvalósítania - hangsúlyozta Berta András.

Közleménye szerint a vidéki könnyűzenei klubok számára a hang- és fénytechnika fejlesztésére, valamint zenekari öltözők kialakítására kiírt infrastruktúra pályázatra 78 klub jelentkezett, a megpályázott támogatások összege meghaladta a 120 millió forintot. A szakmai zsűri döntése alapján a 30 milliós keretösszegből 47 klub nyert el támogatást.

Az eredmények Hiller István miniszter aláírásával válnak hivatalossá, ezt követően kerül sor a támogatási szerződések megkötésére.

Az OKM által működtetett PANKKK 2005 óta támogatja a vidéki könnyűzenei klubéletet. Az elmúlt három év tapasztalata alapján került előtérbe idén a programkínálat bővítése mellett a promóciós tevékenység és a klubok technikai háttérének fejlesztése is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását